Het is 29 maart 2024 08:48




Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Portretten   Onderwerp: Resultaat Workshop Studiofotografie

Geplaatst: 16 jan 2015 16:44 

Reacties: 20
Bekeken: 3151


Afgelopen dinsdag heb ik een geweldig, leerzame workshop gehad van Peter/sugarman.

Ik was reeds bekend met de basisbegrippen, had veel filmpjes op youtube bekeken en veel gelezen. Toch bleven er onderdelen onduidelijk en miste ik vele puntjes op de i. Een tijdje geleden heb ik dan ook op dit forum gevraagd bij wie ik eventueel een dagje mee zou kunnen lopen. Ik wilde zien hoe het er in een studio aan toe ging en had een notitieblaadje vol met vragen. Na de tip om 'Sugarman' een berichtje te sturen, hebben Peter en ik een datum voor een workshop afgesproken.

Tijdens de workshop gaf Peter antwoord op mijn vele vragen over de lichtmeter, grijskaart, plaatsing van de lichtbronnen etc. Ik heb een geweldige ochtend gehad en ging met veel nieuwe info naar huis. Nogmaals dank voor de duidelijke uitleg en de leerzame workshop Peter!

Hieronder zijn er twee foto's te zien die ik tijdens de workshop van Peter gemaakt heb. Mijn leerpunt was oa ook het gebruik van de grijskaart.



1.
Fotografie


ISO 100 - 1/125 - f 7.1

2.
Fotografie


ISO 100 - 1/125 - f 8


Groet,
Christel

 Forum: Portretten   Onderwerp: Meisje in het park

 Berichttitel: Meisje in het park
Geplaatst: 03 jan 2015 16:53 

Reacties: 23
Bekeken: 3493


Een paar dagen geleden plaatste ik de foto 'Peuter in het park'. Naar aanleiding van de reacties daarop heb ik een grijskaart aangeschaft en bij deze foto in gebruik genomen. Een foto van de grijskaart en deze foto daarna met dezelfde lichtinval.

Zelf twijfel ik over het resultaat van de witbalans, maar ik vraag me ook af hoe het zit met de kleurechtheid van m'n scherm. Ik neem aan dat er testen zijn om te kijken of de kleuren 'echt' zijn op een beeldscherm?

De foto toont op dit forum (via photobucket) ruis, de foto die ik gewoon in m'n mapje heb staan niet. Even door heen kijken dus.

Iso 400 - 1/250 - f 5,6 - 165 mm

Fotografie


Groet!

 Forum: Portretten   Onderwerp: Peuter in het park

 Berichttitel: Peuter in het park
Geplaatst: 30 dec 2014 14:06 

Reacties: 16
Bekeken: 2161


Hallo,

Vorige maand heb ik een buitenshoot gehad met een gezellig gezin, waarbij hun lieve, levendige, actieve peuter ook alleen op de foto ging. Ik hou van een mooie DOF en heldere kleuren. De eerste foto was op een open plek, de tweede plek was verder het park in tussen de bomen (en dus donkerder) en meer gecropt.

Mijn vraag is hoe jullie deze foto beoordelen, wat zijn de pluspunten, wat zou je zelf anders gedaan hebben, wat heb je als leerpunt voor mij? Ook zou ik graag de ogen nog meer scherp en helder hebben, zijn er hier ideeën over hoe ik dit kan verbeteren?

1.
Fotografie

ISO 200 - f 4 - 1/60 sec

2.
Fotografie

ISO 400 - f5.6 - 1/30 sec

Alvast dank!

:)

 Forum: Insecten   Onderwerp: Lief lieveheersbeestje

 Berichttitel: Lief lieveheersbeestje
Geplaatst: 02 mei 2014 18:50 

Reacties: 3
Bekeken: 797


Deze foto's zijn gemaakt met de 18-55mm lens van Nikon. Ik heb bewust de kleuren zo neutraal en rustig mogelijk gehouden, benieuwd wat jullie er van vinden!

1.
Fotografie

2.
Fotografie

3.
Fotografie


Bedankt voor het kijken!
Sorteer op:  


Algemeen | Fotobeoordeling | Projecten | Diversen | Foto apparatuur en software | Markt

 

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling

 

  RSS Feed