Het is 27 apr 2024 06:23

Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende



Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Portretten   Onderwerp: Nog eentje maar dan weer wat anders

Geplaatst: 03 apr 2019 14:33 

Reacties: 4
Bekeken: 752


Fotografie


Bedankt voor het kijken.

 Forum: Portretten   Onderwerp: Alles net wat minder op advies.

Geplaatst: 29 maart 2019 16:25 

Reacties: 5
Bekeken: 1088


Fotografie

Voor

Fotografie

Na

Iets minder kleur en ook de bokehballen heb ik net even wat minder gedaan.

 Forum: Portretten   Onderwerp: buiten in de avond

 Berichttitel: buiten in de avond
Geplaatst: 28 maart 2019 09:30 

Reacties: 6
Bekeken: 982


Fotografie


Exif:
s:1/60
A:F/2.8
ISO: 800
Flits: SB800

Van dezelfde shoot alleen nu buiten.

 Forum: Portretten   Onderwerp: In de woonkamer + update

 Berichttitel: In de woonkamer + update
Geplaatst: 27 maart 2019 10:17 

Reacties: 5
Bekeken: 905


Fotografie

Fotografie

Deze shoot is van een week geleden. Heb me wat meer met het licht bezig gehouden de afgelopen periode op advies van de leden hier. Deze is geschoten met een paraplu met een speedlight.
Helaas wel op 1600 iso die (amateur) ik.nog op automatisch had staan :rof . Gelukkig kwam ik daar na 80 foto's al achter. Toch ben ik er ondanks dat erg tevreden over zelf. Ben benieuwd wat jullie vinden.
Vraag me ook.af of zo'n hoge iso killing is voor een print.

nu met update. ik wilde niet te ver gaan en heb het gele er een tikje afgehaald. Nog te geel? Ik ben bang dat sl ik meer ga doen dat ik het warme er dan af haal.

 Forum: Portretten   Onderwerp: Neergeploft

 Berichttitel: Neergeploft
Geplaatst: 05 sep 2018 20:50 

Reacties: 3
Bekeken: 879


Fotografie

voor
Fotografie

na

Mijn dochter plofte nog even neer voordat ik alles goed had neergezet en ik besloot snel af te klikken. Het licht was natuurlijk nog totaal niet in orde, maar ik ben zelf tevreden over de nabewerkte versie, al is deze zeker over de top.

er is zoveel aan gesleuteld dat deze misschien in de "out of de box" catagorie moet, als de mods dat liever hebben dan zal ik dat voortaan doen. Bedankt voor het kijken :upc

 Forum: Portretten   Onderwerp: Terug van weggeweest. Je gaat het toch missen hier.

Geplaatst: 04 sep 2018 13:08 

Reacties: 18
Bekeken: 1570


Fotografie


Hallo iedereen, ik ben er even tussenuit geweest qua fotografie vanwege de drukte rondom mijn nieuwe aanwinst. Hier boven te zien samen met haar grote zus. Nu alles weer een beetje georganiseerd is kan ik me weer volledig storten op fotografie en weer meer actief zijn op dit forum. :upc

Foto is genomen in de studio met witte achtergrond. 1 softboxen gebruikt met een grid en deze gefeathered. Natuurlijk zoals sommigen van mij weten ook de nodige bewerkingen in Photoshop.
Exif was dacht ik ISO 100/ s/1/125 F/9

 Forum: Fotobewerking   Onderwerp: Bewerking video voor Frans

 Berichttitel: Bewerking video voor Frans
Geplaatst: 12 maart 2018 14:21 

Reacties: 1
Bekeken: 13086


Wist even geen betere plaats hiervoor dus vandaar hier.



Hoi Frans ik heb het eindelijk voor elkaar. De video :). u vraagt wij leveren al duurt het soms even. Hopelijk krijg je nu een beter beeld en zie je beter wat ik fout doe of kan verbeteren. Ik begrijp dat je geen tijd en zin hebt om de hele video te bekijken daarom heb ik hem versneld en hieronder een tijdschema gemaakt. Dan nog is het een lange video maar als je er doorheen spoelt denk ik dat het wel duidelijk is.



0:00/0:26: basis in LR
0:50/7:43 blemishes removal (doe ik vaker met clone stamp (evt. tijdens h/f seperation) , maar hier ging het redelijk met de snelle pleister).
7:43/ 8:15 controlle laag
8:15/9:50 meer blemishes removal
9:50/ 10:45 oog aders en wimpers verbetering
11:10/11:42 high frequency seperation (geen gewone blur) met tussenlagen
12:06/15:08 skin sculpting en smoothing
15:08/16:38 skin dodge
16:38/17:29 skin burn
17:29/18:40 kleding dodge en burn (bewust aparte lagen omdat de kleur van de schaduw van de huid en kleding verschillen, ook wil ik controlle over de hoeveelheid.
18:40/19:28 lippen dodge en burn evt. nog verbetering contrast en kleur.
19:29/22:10 oog bewerking. Iris, oogwit, oogzwart, wimpers. (soms voor iris 3 losse lagen met aparte kleuren en blur. soms geheel nieuwe wimpers invoegen of bijtekenen.) in dit geval kort gehouden.
22:16/23:00 wenbrouw. (soms ook bijtekenen)
23:00/23:50 colorgrading. Dit is iedere keer anders. Nu met een simpele verloop laag maar vaker met curves of selectieve kleur en dan meerdere losse lagen voor aparte kleuren in de hooglichten, middentonen en schaduwen voor meer controlle.
23:55/24:28 zwarten wat opliften in dit geval (is naar smaak en keuze) beetje klooien met contrasten en dergelijke tot het idee bereikt is zeg maar.
24:28/ 25:50 Ik wordt in iedere cursus en tutorial gewaarschuwd over het feit dat LR niet meer de lagen opslaat na 4gb dus voor de zekerheid maak ik altijd een test save zodat ik zeker weet dat LR de laatste laag nog ziet. Ik weet niet of dit doormiddel van een update veranderd is in LR, maar just in case doe ik het nog steeds. Hier deed ik dit iets te vroeg want ik was de scherpte laag nog vergeten :(. Dat is best vervelend zoals je ziet duurt het hier 1 minuut en 22 seconden. Vegas versneld deze video 5 keer geloof ik dus ik zit dan best lang te wachten.
25:50/26:05 scherpstelmasker handmatig. En weer opslaan naar lightroom
26:30 nog wat finishing touches in LR (dit kan ook in PS uiteraard, ligt eraan waar ik zin in heb)

Het resultaad hier is anders dan de eerder geplaatste foto op het forum, maar die vond ik persoonlijk mooier.

 Forum: Portretten   Onderwerp: Ook een selfie

 Berichttitel: Ook een selfie
Geplaatst: 22 feb 2018 12:44 

Reacties: 14
Bekeken: 1764


Fotografie


Gelijk maar 2 vandaag. Poging tot een selfie.
Lampje op de achtergrond en een softbox. Ik ging hier voor donkere schaduwen. Wat me opviel is dat er toch best veel ruis in zit. ISO 250 dacht ik bij deze. Kamer helemaal donker gemaakt en met continu licht geschoten.

Vooraf een aantal foto's van mijn statief gemaakt om een scherpstelpunt te vinden en dat werd superscherp zonder ruis. Denk dat het ligt aan het feit dat hij niet helemaal scherp is en lijkt op ruis? Kan anders niks bedenken. Ik dacht dat alleen hoge ISO dit veroorzaakte.

 Forum: Portretten   Onderwerp: Dark bg'tje.

 Berichttitel: Dark bg'tje.
Geplaatst: 22 feb 2018 10:04 

Reacties: 9
Bekeken: 1203


Fotografie


Zelf best tevreden over voor de verandering :)

Frans: bewerking video komt eraan. Had hem gisteren geconverteerd met Vegas en BAM! Alles wit opeens. Vanavond nieuwe poging. Heb er al een aantal maar met copyrighted muziek dus die zal ik maar niet plaatsen :).

 Forum: Portretten   Onderwerp: Van boven

 Berichttitel: Van boven
Geplaatst: 13 feb 2018 09:44 

Reacties: 6
Bekeken: 932


Fotografie


Niet helemaal tevreden over een aantal punten. De armen hadden nog wat beter bijgewerkt kunnen worden. Vooral de vorm die een beetje vreemd oogt doordat de mouw nogal strak zit had ik met de liquify tool nog wel even rechtkunnen trekken. Verder wel tevreden over.

 Forum: Camera's, lenzen en toebehoren   Onderwerp: iMac kopen advies gevraagd.

 Berichttitel: iMac kopen advies gevraagd.
Geplaatst: 31 jan 2018 10:47 

Reacties: 37
Bekeken: 3941


Na grote frustraties van mijn pc (en kapot geheugen) toch maar aan het overwegen om een iMac te kopen.

Vooral omdat mijn Wacom tablet beter werkt op een iMac. Mijn Windows 10 te pas en te onpas bepaalt na een opstart de kleuren lichter of donkerder te maken. Pas achter gekomen nadat ik een referentie foto als achtergrond had ingesteld.
En omdat je alles in 1 hebt. Geen urenlange zoektochten naar de beste monitor voor fotografie, maar gewoon kant en klaar.

Ik denk aan een 27" 16gb iMac. 2e hands uiteraard.
Kan iemand mij vertellen als hij spijt heeft van zijn overstap naar apple? Of een tip, of een reden om het niet te doen of nog extra redenen om juist wel een Mac te kopen. Ik ben aan het oriënteren en nog niet helemaal om. Eenzelfde pc heb je voor de helft van het geld dat weet ik maar de hoofdreden is dat ik de computer aan kan zetten en dat alles gewoon werkt. Zonder gezeur. Ik heb de iPhone gehad vanaf de 2g tot aan de 5s dus wel bekend met Apple.

 Forum: Portretten   Onderwerp: Portret Joyce

 Berichttitel: Portret Joyce
Geplaatst: 20 jan 2018 10:15 

Reacties: 8
Bekeken: 1281


Fotografie
voor de kerst een softbox gekregen met een Grid en deze hier voor het eerst uitgeprobeerd. Omdat ik een setje nodig dacht te hebben van minstens 2000 watt ben ik ook aan het oefenen met feathering omdat 2000 watt er voor zorgt dat de aliens landen in mijn achtertuin iedere keer als ik flits.

Waar ik nog steeds tegenaan blijf lopen is dat mijn foto's er anders uit blijven komen te zien. Ik heb deze foto op een gekalibreerd scherm bewerkt. Daar vond ik hem mooi. Vervolgens op het scherm thuis bekeken, compleet andere foto, telefoon, weer compleet anders, hooglichten lijken teveel verlaagd zoals je (misschien) ziet. Scherm van mijn vrouw, weer anders, Televisie, ook anders. Deze heb ik zelfs laten uitprinten omdat ik wilde zien hoe close het bij een gekalibreerd scherm komt. En zelfs dat is er vele malen donkerder uitgekomen. (Saal digitaal adobergb1998, fine art katoen)Anderen lijken het verschil niet op te vallen maar ik erger me kapot. Ik bedoel ik voeg in de nabewerking niet voor niets 2% grijs toe om het vervolgens niet meer te zien. Hoop gelezen al hier over dit onderwerp maar wat ik ook doe, werkelijk overal is de foto anders.

Om een lang verhaal nog langer te maken ben ik best tevreden over de foto. Interessante achtergrond proberen te creëren zonder extra middelen te gebruiken. Minpuntje vind ik zelf dat de muur niet helemaal wit is. Ik heb een film colorgrading gedaan met de kleuren real en orange en achteraf had ik de muur iets minder mogen doen. In deze versie vind ik dat ik de hooglichten iets minder had moeten verlagen.
Zo op het scherm vind ik hem geslaagd. Na de A3 print te hebben gezien vind ik het op papier eerlijk gezegd een beetje saaie Comp. Ik zet deze zelfkritiek er bewust bij zodat ik weet of ik in de buurt zit met wat jullie vinden en er van kan leren.

Bedankt voor het kijken :)

 Forum: Portretten   Onderwerp: Winter

 Berichttitel: Winter
Geplaatst: 06 jan 2018 15:14 

Reacties: 23
Bekeken: 2777


Fotografie
Fotografie


Hallo allemaal en nog de beste wensen. Ik ben weer een tijdje niet actief geweest op het forum wegens drukte, maarja ik vind dit nu eenmaal een fijn forum dus probeer ik er toch weer wat mee aandacht in te steken. Ik heb voor de kerst weer wat leuke nieuwe foto spulletjes gekregen en mijn doel dit jaar is om me meer te concentreren op fotograferen en minder op tja.....gamen.

Portret van mijn dochter in winterse sferen.

 Forum: Fototechniek   Onderwerp: Ojee, gevraagd om op een evenement te fotograferen.

Geplaatst: 03 okt 2017 09:19 

Reacties: 13
Bekeken: 3810


Ik denk dat ik zou gaan voor de S modus
En dan de iso op automatisch tot 1600 (afhankelijk van de camera.) ik zou ook zeker een flitser meenemen en met binnen lokaties die een niet al te hoog plafond hebben, de flitser schuin over de schouder draaien zodat hij bounced dan krijg je bijna altijd redelijk goed belicht fotos. Dit is hoe bruidsfotografen vaak schieten heb ik begrepen. Diafragma met 1 persoon zou je lekker open kunnen zetten maar bij meer dan 1 persoon zou ik al niet lager gaan dan 5’6 .

Wel kort dag zo zonder oefening.

 Forum: Fototechniek   Onderwerp: Meerdere personen haarscherp.

Geplaatst: 19 sep 2017 14:37 

Reacties: 22
Bekeken: 4403


ik heb kort geleden van mijn vrouw en dochter een aantal foto’s gemaakt. Nu merk ik dat zodra SR meer dan 1 persoon op de foto gaat. Ze in geen enkele omstandigheid beide even scherp zijn. Laat staan als ik 3 of 4 mensen wil fotograferen. Ik snap er niks van en ik hoop dan ook dat iemand mij hier een zinnig antwoord op kan geven. De situatie was als volgt en ik was ervan overtuigt dat alles in theorie scherp moest zijn:

Camera: D610
Lens: tamron 24-70 f/2.8
Sluitertijd 1/160
Diafragma f/11
Studio verlichting. ook zonder georobeerd met een gewone flitser.

Scherpgesteld op het oog van de dichtstbijzijnde persoon.

Toch als ik kijk op 100% in lightroom kan ik bij 1 van de twee de wimpers niet tellen en is dat dus onscherp.

Wat die ik verkeerd? Ik zag laatst een foto van lindsey adler waarop vier jongens stonden op totaal verschillende plaatsen in het frame. Ze had geen speciaal dure apparatuur gebruikt en niet in ps bijgewerkt, maar alle 5 de jongens waren haar en haar scherp.

Ik hoop dat iemand mij uit deze nachtmerrie kan redden.... :) zo erg is het ook weer niet, maar ik snap het gewoon niet.

Ik heb overigens echt mijn best gedaan om via de zoekfunctie op het forum iets te kunnen vinden want zal ongetwijfeld niet de enige zijn, maar ik kon er niks over vinden.

 Forum: Portretten   Onderwerp: Onder eigen paraplu

 Berichttitel: Onder eigen paraplu
Geplaatst: 13 sep 2017 09:53 

Reacties: 23
Bekeken: 3088


Fotografie
Fotografie


Mijn dochter was zo blij met haar paraplu dat ze er graag mee op de foto ging. Ik moet eerlijk toegeven dat ik gisteren nog zeer tevreden was met de foto, maar nu ik hem hier bekijk vind ik hem toch wat gewoontjes. En als je me vraagt wat ik versta onder gewoontjes heb ik werkelijk geen idee, maar zo voelt het. Ik ben dan ook benieuwd naar andere meningen.

Eigen kritiek: het vlekje op de hand stoort me enorm. Zo weg natuurlijk maar ik zie het net pas.

 Forum: Portretten   Onderwerp: Witte achtergrond

 Berichttitel: Witte achtergrond
Geplaatst: 11 sep 2017 18:50 

Reacties: 17
Bekeken: 2487


Fotografie


Fotografie

update die vreemd genoeg heel anders van kleur is. bovenste foto via tinypic, onderste met flickr.

Ik heb dus een witte backdrop aangeschaft en met 2 lampen de achterkant van het doek belicht zodat alles effen wit wordt (is misschien een betere techniek, maar dat is wat ik vond op het web, tips zijn altijd welkom) en verder een softbox om mijn dochter te belichten.

Ik kreeg de kritiek dat de achtergrond nog niet helemaal wit was, maar in mijn ogen is hij echt wit, ben benieuwd naar jullie mening hierover. Ik heb de achtergrond nog extra met 100% wit overgetrokken.

Ik stoor me wel aan de bruinige gloed op de doorzichtige delen van het jurkje. Dit had ik te laat gezien.

Er gebeurd inderdaad iets met het uploaden want ook nu zie ik dat de ogen niet helemaal scherp lijken.

 Forum: Portretten   Onderwerp: In het donker.

 Berichttitel: In het donker.
Geplaatst: 11 sep 2017 12:11 

Reacties: 12
Bekeken: 1784


Fotografie


Ik heb het een beetje druk gehad, dus weinig actief op het forum. Ik ben vooral bezig geweest met licht licht en nog eens licht. Oefenen dan vooral. Wat vind ik mooi, wat vind ik minder mooi.

Deze foto heb ik van de week gemaakt met een witte achtergrond op afstand zodat d ze zwart wordt. Vervolg na een softbox schuin van boven. Ik had er nog een spot aan toe willen voegen met een grid voor een rimlight, maar ik vond het zo ook wel aardig.

 Forum: Overige foto's   Onderwerp: Armband

 Berichttitel: Armband
Geplaatst: 27 jul 2017 09:47 

Reacties: 6
Bekeken: 1312


Fotografie


Op Scheveningen een armband gekocht en de verkoper vond het leuk dat iedere klant een foto zou plaatsen op hun Facebook pagina dus heb ik een poging gewaagd tot product fotografie. Ben er zelf wel tevreden over.

 Forum: Portretten   Onderwerp: Op de bank

 Berichttitel: Op de bank
Geplaatst: 20 jul 2017 22:38 

Reacties: 15
Bekeken: 2274


Voor:
Fotografie

Na:
Fotografie


Weer een voor en na. Ik denk dat ik dat niet meer ga doen, iedereen weet inmiddels dat ik veel bewerk dus ik denk dat het niet echt nodig is. Bij deze nog wel gedaan omdat ik wil laten zien dat ik de adviezen over belichting zeker opvolg. Het is nog niet top, maar ik denk dat er wel vooruitgang is.

Ik heb de achtergrond strak proberen te houden zonder rommel, alles op de foto is wat ik wilde. De achtergrond had ik verder weg gewild, maar mijn huis is nu eenmaal niet groter :)

Een enkele softbox gebruikt, schuin van boven 45 graden naar beneden, met een reflectie scherm van onder om de schaduwen iets lichter te maken.

Ik heb getracht een versnelde versie van de bewerking op te nemen, maar 2,5 uur kan ik maximaal tot 10 minuten verkorten en dan gaat het wel heel erg snel. Bedankt voor het kijken :up
Sorteer op:  


Algemeen | Fotobeoordeling | Projecten | Diversen | Foto apparatuur en software | Markt

 

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling

 

  RSS Feed