Het is 28 jul 2021 19:32

Ga naar pagina 1, 2, 3  VolgendeDoorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Portretten   Onderwerp: Nog eentje maar dan weer wat anders

Geplaatst: 03 apr 2019 15:33 

Reacties: 4
Bekeken: 541


Fotografie


Bedankt voor het kijken.

 Forum: Portretten   Onderwerp: Alles net wat minder op advies.

Geplaatst: 29 maart 2019 17:25 

Reacties: 5
Bekeken: 785


Fotografie

Voor

Fotografie

Na

Iets minder kleur en ook de bokehballen heb ik net even wat minder gedaan.

 Forum: Portretten   Onderwerp: buiten in de avond

 Berichttitel: buiten in de avond
Geplaatst: 28 maart 2019 10:30 

Reacties: 6
Bekeken: 765


Fotografie


Exif:
s:1/60
A:F/2.8
ISO: 800
Flits: SB800

Van dezelfde shoot alleen nu buiten.

 Forum: Portretten   Onderwerp: In de woonkamer + update

 Berichttitel: In de woonkamer + update
Geplaatst: 27 maart 2019 11:17 

Reacties: 5
Bekeken: 662


Fotografie

Fotografie

Deze shoot is van een week geleden. Heb me wat meer met het licht bezig gehouden de afgelopen periode op advies van de leden hier. Deze is geschoten met een paraplu met een speedlight.
Helaas wel op 1600 iso die (amateur) ik.nog op automatisch had staan :rof . Gelukkig kwam ik daar na 80 foto's al achter. Toch ben ik er ondanks dat erg tevreden over zelf. Ben benieuwd wat jullie vinden.
Vraag me ook.af of zo'n hoge iso killing is voor een print.

nu met update. ik wilde niet te ver gaan en heb het gele er een tikje afgehaald. Nog te geel? Ik ben bang dat sl ik meer ga doen dat ik het warme er dan af haal.

 Forum: Portretten   Onderwerp: Neergeploft

 Berichttitel: Neergeploft
Geplaatst: 05 sep 2018 21:50 

Reacties: 3
Bekeken: 657


Fotografie

voor
Fotografie

na

Mijn dochter plofte nog even neer voordat ik alles goed had neergezet en ik besloot snel af te klikken. Het licht was natuurlijk nog totaal niet in orde, maar ik ben zelf tevreden over de nabewerkte versie, al is deze zeker over de top.

er is zoveel aan gesleuteld dat deze misschien in de "out of de box" catagorie moet, als de mods dat liever hebben dan zal ik dat voortaan doen. Bedankt voor het kijken :upc

 Forum: Portretten   Onderwerp: Terug van weggeweest. Je gaat het toch missen hier.

Geplaatst: 04 sep 2018 14:08 

Reacties: 18
Bekeken: 1120


Fotografie


Hallo iedereen, ik ben er even tussenuit geweest qua fotografie vanwege de drukte rondom mijn nieuwe aanwinst. Hier boven te zien samen met haar grote zus. Nu alles weer een beetje georganiseerd is kan ik me weer volledig storten op fotografie en weer meer actief zijn op dit forum. :upc

Foto is genomen in de studio met witte achtergrond. 1 softboxen gebruikt met een grid en deze gefeathered. Natuurlijk zoals sommigen van mij weten ook de nodige bewerkingen in Photoshop.
Exif was dacht ik ISO 100/ s/1/125 F/9

 Forum: Portretten   Onderwerp: Ook een selfie

 Berichttitel: Ook een selfie
Geplaatst: 22 feb 2018 13:44 

Reacties: 15
Bekeken: 1304


Fotografie


Gelijk maar 2 vandaag. Poging tot een selfie.
Lampje op de achtergrond en een softbox. Ik ging hier voor donkere schaduwen. Wat me opviel is dat er toch best veel ruis in zit. ISO 250 dacht ik bij deze. Kamer helemaal donker gemaakt en met continu licht geschoten.

Vooraf een aantal foto's van mijn statief gemaakt om een scherpstelpunt te vinden en dat werd superscherp zonder ruis. Denk dat het ligt aan het feit dat hij niet helemaal scherp is en lijkt op ruis? Kan anders niks bedenken. Ik dacht dat alleen hoge ISO dit veroorzaakte.

 Forum: Portretten   Onderwerp: Dark bg'tje.

 Berichttitel: Dark bg'tje.
Geplaatst: 22 feb 2018 11:04 

Reacties: 9
Bekeken: 919


Fotografie


Zelf best tevreden over voor de verandering :)

Frans: bewerking video komt eraan. Had hem gisteren geconverteerd met Vegas en BAM! Alles wit opeens. Vanavond nieuwe poging. Heb er al een aantal maar met copyrighted muziek dus die zal ik maar niet plaatsen :).

 Forum: Portretten   Onderwerp: Van boven

 Berichttitel: Van boven
Geplaatst: 13 feb 2018 10:44 

Reacties: 6
Bekeken: 704


Fotografie


Niet helemaal tevreden over een aantal punten. De armen hadden nog wat beter bijgewerkt kunnen worden. Vooral de vorm die een beetje vreemd oogt doordat de mouw nogal strak zit had ik met de liquify tool nog wel even rechtkunnen trekken. Verder wel tevreden over.

 Forum: Portretten   Onderwerp: Portret Joyce

 Berichttitel: Portret Joyce
Geplaatst: 20 jan 2018 11:15 

Reacties: 9
Bekeken: 992


Fotografie
voor de kerst een softbox gekregen met een Grid en deze hier voor het eerst uitgeprobeerd. Omdat ik een setje nodig dacht te hebben van minstens 2000 watt ben ik ook aan het oefenen met feathering omdat 2000 watt er voor zorgt dat de aliens landen in mijn achtertuin iedere keer als ik flits.

Waar ik nog steeds tegenaan blijf lopen is dat mijn foto's er anders uit blijven komen te zien. Ik heb deze foto op een gekalibreerd scherm bewerkt. Daar vond ik hem mooi. Vervolgens op het scherm thuis bekeken, compleet andere foto, telefoon, weer compleet anders, hooglichten lijken teveel verlaagd zoals je (misschien) ziet. Scherm van mijn vrouw, weer anders, Televisie, ook anders. Deze heb ik zelfs laten uitprinten omdat ik wilde zien hoe close het bij een gekalibreerd scherm komt. En zelfs dat is er vele malen donkerder uitgekomen. (Saal digitaal adobergb1998, fine art katoen)Anderen lijken het verschil niet op te vallen maar ik erger me kapot. Ik bedoel ik voeg in de nabewerking niet voor niets 2% grijs toe om het vervolgens niet meer te zien. Hoop gelezen al hier over dit onderwerp maar wat ik ook doe, werkelijk overal is de foto anders.

Om een lang verhaal nog langer te maken ben ik best tevreden over de foto. Interessante achtergrond proberen te creëren zonder extra middelen te gebruiken. Minpuntje vind ik zelf dat de muur niet helemaal wit is. Ik heb een film colorgrading gedaan met de kleuren real en orange en achteraf had ik de muur iets minder mogen doen. In deze versie vind ik dat ik de hooglichten iets minder had moeten verlagen.
Zo op het scherm vind ik hem geslaagd. Na de A3 print te hebben gezien vind ik het op papier eerlijk gezegd een beetje saaie Comp. Ik zet deze zelfkritiek er bewust bij zodat ik weet of ik in de buurt zit met wat jullie vinden en er van kan leren.

Bedankt voor het kijken :)

 Forum: Portretten   Onderwerp: Winter

 Berichttitel: Winter
Geplaatst: 06 jan 2018 16:14 

Reacties: 24
Bekeken: 2085


Fotografie
Fotografie


Hallo allemaal en nog de beste wensen. Ik ben weer een tijdje niet actief geweest op het forum wegens drukte, maarja ik vind dit nu eenmaal een fijn forum dus probeer ik er toch weer wat mee aandacht in te steken. Ik heb voor de kerst weer wat leuke nieuwe foto spulletjes gekregen en mijn doel dit jaar is om me meer te concentreren op fotograferen en minder op tja.....gamen.

Portret van mijn dochter in winterse sferen.

 Forum: Portretten   Onderwerp: Onder eigen paraplu

 Berichttitel: Onder eigen paraplu
Geplaatst: 13 sep 2017 10:53 

Reacties: 24
Bekeken: 2279


Fotografie
Fotografie


Mijn dochter was zo blij met haar paraplu dat ze er graag mee op de foto ging. Ik moet eerlijk toegeven dat ik gisteren nog zeer tevreden was met de foto, maar nu ik hem hier bekijk vind ik hem toch wat gewoontjes. En als je me vraagt wat ik versta onder gewoontjes heb ik werkelijk geen idee, maar zo voelt het. Ik ben dan ook benieuwd naar andere meningen.

Eigen kritiek: het vlekje op de hand stoort me enorm. Zo weg natuurlijk maar ik zie het net pas.

 Forum: Portretten   Onderwerp: Witte achtergrond

 Berichttitel: Witte achtergrond
Geplaatst: 11 sep 2017 19:50 

Reacties: 17
Bekeken: 1844


Fotografie


Fotografie

update die vreemd genoeg heel anders van kleur is. bovenste foto via tinypic, onderste met flickr.

Ik heb dus een witte backdrop aangeschaft en met 2 lampen de achterkant van het doek belicht zodat alles effen wit wordt (is misschien een betere techniek, maar dat is wat ik vond op het web, tips zijn altijd welkom) en verder een softbox om mijn dochter te belichten.

Ik kreeg de kritiek dat de achtergrond nog niet helemaal wit was, maar in mijn ogen is hij echt wit, ben benieuwd naar jullie mening hierover. Ik heb de achtergrond nog extra met 100% wit overgetrokken.

Ik stoor me wel aan de bruinige gloed op de doorzichtige delen van het jurkje. Dit had ik te laat gezien.

Er gebeurd inderdaad iets met het uploaden want ook nu zie ik dat de ogen niet helemaal scherp lijken.

 Forum: Portretten   Onderwerp: In het donker.

 Berichttitel: In het donker.
Geplaatst: 11 sep 2017 13:11 

Reacties: 12
Bekeken: 1410


Fotografie


Ik heb het een beetje druk gehad, dus weinig actief op het forum. Ik ben vooral bezig geweest met licht licht en nog eens licht. Oefenen dan vooral. Wat vind ik mooi, wat vind ik minder mooi.

Deze foto heb ik van de week gemaakt met een witte achtergrond op afstand zodat d ze zwart wordt. Vervolg na een softbox schuin van boven. Ik had er nog een spot aan toe willen voegen met een grid voor een rimlight, maar ik vond het zo ook wel aardig.

 Forum: Overige foto's   Onderwerp: Armband

 Berichttitel: Armband
Geplaatst: 27 jul 2017 10:47 

Reacties: 6
Bekeken: 1036


Fotografie


Op Scheveningen een armband gekocht en de verkoper vond het leuk dat iedere klant een foto zou plaatsen op hun Facebook pagina dus heb ik een poging gewaagd tot product fotografie. Ben er zelf wel tevreden over.

 Forum: Portretten   Onderwerp: Op de bank

 Berichttitel: Op de bank
Geplaatst: 20 jul 2017 23:38 

Reacties: 15
Bekeken: 1816


Voor:
Fotografie

Na:
Fotografie


Weer een voor en na. Ik denk dat ik dat niet meer ga doen, iedereen weet inmiddels dat ik veel bewerk dus ik denk dat het niet echt nodig is. Bij deze nog wel gedaan omdat ik wil laten zien dat ik de adviezen over belichting zeker opvolg. Het is nog niet top, maar ik denk dat er wel vooruitgang is.

Ik heb de achtergrond strak proberen te houden zonder rommel, alles op de foto is wat ik wilde. De achtergrond had ik verder weg gewild, maar mijn huis is nu eenmaal niet groter :)

Een enkele softbox gebruikt, schuin van boven 45 graden naar beneden, met een reflectie scherm van onder om de schaduwen iets lichter te maken.

Ik heb getracht een versnelde versie van de bewerking op te nemen, maar 2,5 uur kan ik maximaal tot 10 minuten verkorten en dan gaat het wel heel erg snel. Bedankt voor het kijken :up

 Forum: Portretten   Onderwerp: Blauw en Rood Kleurfilter.

 Berichttitel: Blauw en Rood Kleurfilter.
Geplaatst: 18 jul 2017 15:28 

Reacties: 15
Bekeken: 1454


[centerFotografie][/center]
Fotografie


Ben de afgelopen dagen flink bezig geweest met de adviezen opvolgen over belichting. Ik ben ook met kleurfilters aan de slag gegaan. Mijn dochter trekt een gekke bek, maar ik had al geluk dat ze toevallig voor mijn camera ging zitten want ik ben eigenlijk alleen maar bezig geweest met zelfportretten om de belichting goed te krijgen. Ik heb weer een voor en na de bewerking geplaatst.

 Forum: Portretten   Onderwerp: Met snoertje

 Berichttitel: Met snoertje
Geplaatst: 08 jul 2017 13:44 

Reacties: 30
Bekeken: 2985


Fotografie


Ik ben al een tijdje actief of verschillende Fora over fotografie en wat mij opvalt is het verschil van meningen tussen verschillende landen. Zo heb ik deze foto op een Amerikaans forum gezet in twee versies. Eentje zonder het snoer achter het haar, en eentje met (zoals hier). Ik verwacht dat er gezegd gaat worden dat dat storend is, terwijl de Amerikaanse (niet perse Amerikaanse, ik weet niet waar ze allemaal vandaan komen natuurlijk) juist vonden dat het erbij moest omdat dat "more like reality" is. Ik vraag me af of dit met trends te maken heeft.

Hoe dan ook heb ik besloten om het erin te laten.

Tijdens de schoot had ik dit natuurlijk gewoon niet gezien, als ik het had gezien had ik het wel weggehaald op dat moment:). Toch bewust ervoor gekozen mèt snoertje te plaatsen.

 Forum: Portretten   Onderwerp: Hoedje

 Berichttitel: Hoedje
Geplaatst: 07 jul 2017 20:36 

Reacties: 3
Bekeken: 760


[centerFotografie][/center]

Fotografie


Naar ik verneem vinden een aantal mensen het fijn om het origineel te zien omdat ik nogal wat sleutel aan mijn foto's. Als dit het forum niet teveel vervuilt zal ik die er voortaan bijzetten :up

Eigen kritiek: de moedervlekjes moet ik of helemaal laten zitten, of helemaal weghalen, niet zoals nu een beetje laten zitten.

 Forum: Portretten   Onderwerp: Soft and sweet + origineel

 Berichttitel: Soft and sweet + origineel
Geplaatst: 07 jul 2017 14:21 

Reacties: 27
Bekeken: 2771


Fotografie


Fotografie


Inmiddels alle topics hier over photobucket gelezen :).
Het maakt een hoop los. Inmiddels gebruik ik tijdelijk tinypic voor telefoon en Flickr voor pc.

Over deze foto ben ik zelf heel tevreden. Zelfs zo tevreden dat ik erover zit te denken om deze bewerking wat vaker te gaan gebruiken als eigen stijl zeg maar. Als dat nog mogelijk is tegenwoordig want alles is al gedaan of nagemaakt maar goed.

De geportretteerde vond het dan weer geen mooie foto maar dat kwam omdat ze haar hoofd niet mooi vond.
Met dit soort dingen is het zo lastig. Ik vind het mooi, mijn vrouw vind het afschuwelijk, weer een ander wil me €100 euro betalen voor een portret met deze bewerking. Het is bijna onmogelijk om te weten of een foto nu mooi is of niet. Gelukkig is er dan photodrome. Ik ben dan ook benieuwd naar jullie mening.
Sorteer op:  


Algemeen | Fotobeoordeling | Projecten | Diversen | Foto apparatuur en software | Markt

 

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling

 

  RSS Feed