Het is 24 okt 2021 03:52

Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  VolgendeDoorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Growing out of Darkness

 Berichttitel: Growing out of Darkness
Geplaatst: 18 okt 2021 14:10 

Reacties: 19
Bekeken: 254


Fotografie
Tijdje afwezig geweest. Vakantie gehad met mij vrouw en kindje in het Kellerwald in Duitsland. Wat een geweldig Nationaal park is dat zeg. Schitterende oude bomen, grillige eiken op steile hellingen. Het was genieten. Deze plaat schoot ik op een mistige ochtend, het licht kwam prachtig door de mist en scheen prachtig op deze boom. Ik wilde eerste de hele boom fotograferen, maar besloot toen om wat creatiever te zijn met mijn compositie en de foto terug te brengen naar de essentie. Namelijk de kronkelende vorm en hoe deze vanuit het donker naar het licht gaat. Het blijkt een veel voorkomende in mijn werk te zijn kwam ik achter, vanuit het donker naar licht. Ik heb daar onbewust een connectie mee denk ik :)

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: The Gladiators

 Berichttitel: The Gladiators
Geplaatst: 24 sep 2021 22:29 

Reacties: 12
Bekeken: 421


Tijdje geleden zag ik deze twee reuzen. Ze staan precies tussen een hoop kleine boompjes, dus lastig van een afstand te fotograferen. Dan maar de groothoek lens, dicht tegen de majestueuze wortels aan. Ik vond het wel een hoog lord of the rings gehalte hebben en heb daarop mijn bewerking aangepast. Ik ben behoorlijk los gegaan in de bewerking zoals jullie zien. Dat is doorgaans niet wat ik doe, maar ik vond het wel leuk en leerzaam. Ben benieuwd wat jullie van het resultaat tot dusver vinden.

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Zacht licht

 Berichttitel: Zacht licht
Geplaatst: 23 sep 2021 21:16 

Reacties: 3
Bekeken: 271


Het licht waar ik mij de laatste tijd wat meer op focus is het zachte licht. Het is subtiel, niet zo heftig als wat tegenwoordig de trend is onder landschapsfotografen op instagram. Het is wat meer geïnspireerd of geweldige fotografgen als Simon Baxter, Joe Cornish en Adam Gibbs. Zij zijn meesters hierin.
Ben benieuwd wat jullie ervan vinden

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Tales of the Forest II

 Berichttitel: Tales of the Forest II
Geplaatst: 17 sep 2021 20:28 

Reacties: 12
Bekeken: 290


Vanmiddag weer lekker op pad geweest. Hoewel ik dacht nergens mee thuis gekomen te zijn, beviel mij deze uit de hand geschoten foto direct. Het licht, wat ik in het bos wat te hard inschatte, bleek toch erg mooi op de stammen te vallen. Ben benieuwd of jullie er ook enthousiast over zijn. Ik twijfel nog wat over de uitsnedes, vandaar allebei toegevoegd

2x3
Fotografie


Crop 4x5
Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Four in a row

 Berichttitel: Four in a row
Geplaatst: 14 sep 2021 20:22 

Reacties: 3
Bekeken: 189


Nog eentje van dezelfde ochtend. Ook hier wat twijfels over het contrast wat door de mist, zonneharpen en compressie van de lens wat afwezig waren. Dan ook altijd de afweging in hoever ik het weer terug ga brengen als het er niet was. Bij deze voorzichtig wel wat contrast erin gebracht.

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Eerste licht in Eikenbos II + Update

Geplaatst: 10 sep 2021 15:20 

Reacties: 11
Bekeken: 479


Zelfde ochtend en bos, andere compositie.
Twijfels bij deze liggen bij het al dan niet opnemen van de lucht in de compositie. Daarnaast ook de kleurtonen. Het voelt voor mij wat eentoning qua kleur, hoe ervaren jullie dat?

Fotografie


Update
Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Eerste licht in Eikenbos

 Berichttitel: Eerste licht in Eikenbos
Geplaatst: 10 sep 2021 15:15 

Reacties: 4
Bekeken: 292


Deze is gemaakt in het kroondomein het Loo. Ik ben zeer blij dat de kans aanzienlijk is dat het bos volgend jaar het hele jaar opengaat :rof.
Ik hoor graag van jullie wat jullie ervan vinden.

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Teufelsmauer

 Berichttitel: Teufelsmauer
Geplaatst: 02 sep 2021 20:31 

Reacties: 8
Bekeken: 353


Ook een plaat van mijn fotografietrip in de Harz. Midden in de Harz stijgt boven het landschap een 30 km lange kam met rotsen uit. Indrukdwekkende rotsen die als grote punten uit het landscap naar boven zijn geschoten. Het was zoeken naar een goede compositie en vond dit de beste op dat ogenblik. Het relfecterende licht op de zijkant van de rotsen vond ik mooi en deze gaven een 3D-effect aan de voorgrond. Ben zelf niet ontevreden met het resultaat, ben benieuwd naar jullie reacties

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Kasteel Wernigerode

 Berichttitel: Kasteel Wernigerode
Geplaatst: 31 aug 2021 21:49 

Reacties: 12
Bekeken: 341


Foto gemaakt tijdens mijn fototripje naar de Harz. 4 uur uit bed, een berg opklimmen, maar dan ook een mooi uitzicht hebben. Het was wat worstelen met de compositie, dit was het beste wat ik ervan kon maken. Ik twijfel wat of de bladeren het geheel niet wat druk en onrustig maken. Ben benieuwd hoe jullie dat ervaren.

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Holding on to what once was

 Berichttitel: Holding on to what once was
Geplaatst: 22 aug 2021 00:14 

Reacties: 8
Bekeken: 320


Het vervolg op mijn vorige post.
Deze boom kwam ik tegen tijdens dezelfde wandelingen. De naaldbomen in Duitsland hebben massaal het loodje gelegd door de droge en warme jaren. In eerste instantie was het een akelig gezicht en maakte het mij somber. Toen ik echter wat ging rondvragen wat er aan de hand was, bleek het toch wat anders in elkaar te zitten. De bomen die ooit in het Harz-gebergte stonden zijn tijdens de mijnbouw van de 17e en 18e eeuw massaal gekapt en vervangen door sparren, omdat deze snel groeiden en konden dienen in de mijnen. Ze horen er niet thuis. Ze blijken deze bomen vooral in de hogere gebergtes voor te komen en niet tegen droogte en warmte te kunnen. In Duitsland is er voor vele miljoenen nu geïnvesteerd om alles te kappen en te vervangen voor gemengd loofbos, zoals het ooit was.
Ik vond deze dode spar, die zich nog krampachtig vasthield aan deze steen. Ik herkende mijzelf er wel in. De afgelopen jaren is de onzekerheid toegenomen door klimaatverandering en ook door de pandemie. We weten niet goed wat er gaat veranderen en dat is soms angstig. Ik voel me soms die boom, die zich krampachtig vasthoudt aan hoe het altijd is geweest en niet houd van veranderingen. Maar veranderingen zijn niet altijd slecht, het is maar hoe je het bekijkt. Door de massale kap van de sparren ontstaat er een veel grote biodiversiteit in de nieuwe bossen, en wordt het weer zoals het altijd was daar. Hoop dat jullie mijn verhaal nog volgen :)

Fotografie


RAW
Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: This could have been beautiful

Geplaatst: 21 aug 2021 22:27 

Reacties: 9
Bekeken: 317


De laatste tijd ben ik wat meer bezig om mijn werk wat persoonlijker te maken. Ik probeer dat door me wat meer bewust te zijn van mijn gemoedstoestand, aangezien die een grote invloed heeft op mijn creativiteit en op wat ik waarneem tijdens het fotograferen
Deze foto nam ik op de eerste dag van mijn fotoweekend in Duitsland. Ik was wat somber de weken ervoor en was mijn inspiratie kwijt. Ik zag op mijn favoriete bosplekken in Nederland nog steeds grote hoeveelheid bomenkap en soms ook kaalkap. Ik ben me gaan verdiepen in bosbeheer e.d. en werd somber van het feit dat er nog steeds zoveel kap plaatsvindt om geld te verdienen. Toen we aankwamen in Duitsland was tot mijn grote schrik een groot gedeelte van de naaldbomendood of stervende. Het was alsof er een kernbom was ontploft. Tijdens de eerste boswandeling kon ik niks anders zien dan afgehakte stammen en was dit mijn gemoedstoestand. Ik wilde het graag omdraaien, maar kon het niet op dat moment. Toen besloot ik het vast te leggen. Het fotograferen en het toegeven dat het er mocht zijn, maakte mijn 10 kilo lichter. Het hielp mij om de negatieve emoties een plek te geven. Het vervolg hierop volgt nog

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Watervalletje in het Selketal + Update

Geplaatst: 21 aug 2021 20:23 

Reacties: 6
Bekeken: 366


Paar weekenden terug met een fotografiemaatje naar Duitsland geweest, midden in het Harz gebergte.
Een heel weekend fotograferen, dus dat was een mooi tripje. We troffen het redelijk met het weer, geen zonovergoten dagen maar diffuus licht.

Hier een watervalletje, schiet er maar op :foto
Fotografie


Update (Crop toegepast na jullie feedback, kleurcorrectie gedaan en ietsje meer frisheid
Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Proefsessie Kroondomein

 Berichttitel: Proefsessie Kroondomein
Geplaatst: 17 aug 2021 20:06 

Reacties: 5
Bekeken: 218


In het grootste bos van Nederland dichtbij Apeldoorn staan fantastische eikenhakhoutbossen. In de zomer wordt de ondergrond bedekt met varens en gras en dat geeft een mooi effect.
Ik heb proeffoto's gemaakt, waarbij de lucht moeizaam onder controle te houden. Ben benieuwd of jullie denken dat er potenties zit in de foto's. Mocht je tijd en zin hebben dan ben ik altijd benieuwd naar de achtergrond van je feedback. Waarom werkt het wel, waarom niet, zijn er nog verbeteringen.

F1
Fotografie


F2
Fotografie


F3
Fotografie


F4
Fotografie


F5
Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Vuurtoren Ameland + Update

 Berichttitel: Vuurtoren Ameland + Update
Geplaatst: 12 aug 2021 15:17 

Reacties: 9
Bekeken: 340


Één van mijn favorieten van mijn vakantie op Ameland. De wolkenluchten waren geweldig.
Ik probeerde het zo naturel mogelijk te houden, maar vraag me af of dit beeld contrast genoeg heeft?

Fotografie


Fotografie

 Forum: Flora   Onderwerp: Grashalmen in het licht

 Berichttitel: Grashalmen in het licht
Geplaatst: 12 aug 2021 15:11 

Reacties: 5
Bekeken: 314


Ik denk toch wel mijn favoriet van de wandeling die ik maakte door de duinen. Wat vinden jullie ervan?

[click]Fotografie[/click]

 Forum: Flora   Onderwerp: Varens in het laatste licht

 Berichttitel: Varens in het laatste licht
Geplaatst: 12 aug 2021 15:09 

Reacties: 6
Bekeken: 448


Nog een fotoserie van mijn vakantie op Ameland. Tijdens een wandeling door de duinen viel mijn oog op het laatste licht dat een soort warme gloed over zich heeft in de zomer.
Ik heb wel lichte twijfel over deze foto's. Ik vind het licht prachtig, maar weet niet of het goed zou zijn om in mijn portfolio op te nemen. Ben benieuwd naar jullie mening

1
Fotografie
2
Fotografie
3
Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Heather fields

 Berichttitel: Heather fields
Geplaatst: 02 aug 2021 15:23 

Reacties: 6
Bekeken: 233


Een oudje die ik toch de moeite waard vond om te bewerken. De bewerking ben ik zelf wel tevreden over. Mijn twijfels zijn er over de uitsnede. De gewone 3x2 uitsnede vind ik het best eigenlijk, maar de rechtkant is vrij leeg. De uitsnede 4x5 neemt die leegte weg, maar zorgt ook weer voor minder spanning omdat er minder diepte is :wacko Ben benieuwd naar jullie bespiegelingen

3x2 formaat
Fotografie


4x5 formaat
Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Where the light shapes the landscape + Update

Geplaatst: 15 jul 2021 20:23 

Reacties: 20
Bekeken: 634


Het late strijklicht was fantastisch icm met het duinlandschap. Op de achtergrond wat stapelwolken die het contrast nog groter maken. Ik vond het wel wat schilderachtigs hebben. Ik snap nu ook waarom de hollandse meesters zo dol waren op dit licht in hun schilderijen. Het zorgt voor contrast en spanning

Fotografie


Update
[click]Fotografie[/click]

 Forum: Dieren   Onderwerp: Who's affraid of the night

 Berichttitel: Who's affraid of the night
Geplaatst: 15 jul 2021 19:43 

Reacties: 20
Bekeken: 706


Tijdens een avondwandeling was de zon onder gegaan en spotte ik deze pasgeboren konijntjes. Vermoedelijk aan het wachten tot moeders er weer was. Ik heb de bewerking van deze foto bewust wat donker, onheilspellend gemaakt. Pasgeboren konijntjes zijn erg kwetsbaar en een makkelijke prooi voor kiekendieven of andere rovers. Dat was wat mij betreft ook het verhaal van deze foto. Ben benieuwd wat jullie vinden

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Spring forest

 Berichttitel: Spring forest
Geplaatst: 09 jul 2021 14:01 

Reacties: 7
Bekeken: 334


Nog een oudje al een tijdje op de plank. Twijfelfde lang over de compositie. Bij nader inzien werkt deze toch wel voor mij en vooral het licht spreekt me aan. Ben benieuwd hoe dat voor jullie is

Fotografie
Sorteer op:  


cron

Algemeen | Fotobeoordeling | Projecten | Diversen | Foto apparatuur en software | Markt

 

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling

 

  RSS Feed