Het is 13 dec 2018 04:26

Ga naar pagina 1, 2, 3, 4  VolgendeDoorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Golden memories

 Berichttitel: Golden memories
Geplaatst: 04 dec 2018 19:11 

Reacties: 22
Bekeken: 359


De herfstkleuren zijn al een tijdje op zijn retour. Ik heb veel geschoten en nu is de tijd aangebroken om lekker aan de slag te gaan met wat er nog op de plank ligt.
Deze bijvoorbeeld, geschoten bij de Staverdende beek, toen er nog geweldige kleuren waren. Wat was het genieten :)

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Machu Picchu

 Berichttitel: Machu Picchu
Geplaatst: 21 nov 2018 19:44 

Reacties: 16
Bekeken: 276


Die mag niet ontbreken in een reis door Peru. We klommen een uur de inca-trappen om uiteindelijk op dit punt uit te komen. We boften, want er was veel mist wat op trok toen wij op dit punt stonden. Het was echt magisch! Zelden heb ik zoiets moois gezien

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Sfeer in het Vierhouterbos

 Berichttitel: Sfeer in het Vierhouterbos
Geplaatst: 15 nov 2018 17:02 

Reacties: 15
Bekeken: 246


Veel mensen gaan naar het Speulderbos, en terecht ook, maar tussen Vierhouten en Gortel ligt een bos dat minstens zo mooi is. Ik vind het zelfs mooier, omdat het nog meer karakter heeft. Daarnaast loopt er veel wild.
Vanochtend was het fantastisch in het bos, veel mist wat zorgde voor sfeervolle omstandigheden
Ik heb besloten een serie te maken van de overgebleven herfstkleuren.

F1
Fotografie


F2
Fotografie


F3
Fotografie


F4
Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Watervallen bij Samaipata

 Berichttitel: Watervallen bij Samaipata
Geplaatst: 14 nov 2018 16:23 

Reacties: 21
Bekeken: 290


Fotografie
Deze week weer verder gegaan met mijn archief uit Zuid-Amerika. Er zitten nog wat foto's in de vat, zoals deze. Deze watervallen waren dicht bij een slaperig plaatsje bij het Amboro nationaal park.
Een prachtige wandeling langs de watervallen en geweldige uitzichten

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Eenzame boom

 Berichttitel: Eenzame boom
Geplaatst: 05 nov 2018 17:25 

Reacties: 10
Bekeken: 175


Tijdens het verkennen vond ik deze ven aan de rand van het bos. Midden in de ven staat een eiland met een mooie naaldboom. Inmiddels ben ik al 5 keer terug geweest onder verschillende omstandigheden. Door de mist vanochtend kwam de boom mooi los van achtergrond en was er veel sfeer.
Ik wil jullie twee bewerkingen laten zien, omdat ik er niet zeker van ben met welke ik door wil gaan.
Graag hoor ik jullie mening hierover

Fotografie


Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Tree of Autumn

 Berichttitel: Tree of Autumn
Geplaatst: 01 nov 2018 11:49 

Reacties: 6
Bekeken: 168


Een foto uit dezelfde sessie en dezelfde boom, maar dan vanuit een ander perspectief. Deze foto is in mijn ogen beter, het laatste licht verlicht subtiel de boom. Ook is de voorgrond minder rommelig.
Ik twijfel zelf over de polletjes in de voorgrond. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden, is het ook nog te rommelig? Of is het juist goed om puur natuur in de foto te laten?

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Zandverstuiving Nunspeet

 Berichttitel: Zandverstuiving Nunspeet
Geplaatst: 31 okt 2018 22:34 

Reacties: 14
Bekeken: 258


Twee weken geleden spotte ik deze boom in herfstkleuren op de zandverstuiving. Na lang stoeien vond ik toch een compositie waar ik tevreden mee was.

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Vurige zonsondergang

 Berichttitel: Vurige zonsondergang
Geplaatst: 28 okt 2018 11:50 

Reacties: 23
Bekeken: 507


Fotografie
Fotografie
Eindelijk een nieuwe PC en beeldscherm, dus ik kon verder met mijn Zuid-Amerika collectie waar ik photoshop voor nodig had. Deze foto is denk ik één van mijn favorieten. We waren al 2 dagen aan het wandelen door de Andes en sloegen ons kamp op naast deze rivier, midden tussen de gletsjers. We arriveerden vroeg dus genoeg tijd om een goede compositie te zoeken voor zonsondergang.
De zonsondergang was niet helemaal zoals ik gehoopt had, maar was zeker prachtig. Vooral boven de besneeuwde toppen leek het alsof het in brand stond. Wederom een fantastische ervaring tijdens de Santa Cruz trek. Door op het plusje te klikken, komt de foto goed tot zijn recht

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Hulp bij composities

 Berichttitel: Hulp bij composities
Geplaatst: 18 okt 2018 20:09 

Reacties: 6
Bekeken: 176


Ik probeer mij de laatste weken wat meer toe te leggen op bosfotografie, vooral omdat ik met mijn onregematige diensten, het niet altijd kan opbrengen om voor zonsondergang op plekken ver van mijn huis te zijn. Daarom toch maar wat meer in mijn achtertuin (lees; de veluwe) fotograferen. Het is erg ontspannend en ik ontdek veel plekken waar ik het bestaan niet van wist. Ik wil wel graag mijn fotografisch oog ontwikkelen en uiteindelijk met goede platen thuis komen natuurlijk.

Daarom mijn vraag of jullie, wanneer jullie daar tijd en zin in hebben, de onderstaande (proef)foto's willen beoordelen op compositie. Ik wil graag weten wat jullie ervan vinden en welke jullie het meest aanspreekt. Het zijn namelijk foto's waar ik zelf wel potentie in zie en ik graag wil nemen als er beter licht is en meer mist.

F1
Fotografie


F2
Fotografie


F3
Fotografie


F4
Fotografie


F5
Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Het begin van de herfst

 Berichttitel: Het begin van de herfst
Geplaatst: 09 okt 2018 18:18 

Reacties: 11
Bekeken: 204


De laatste weken ben ik veel in de bossen te vinden hier op de veluwe. Vooral nieuwe locaties bekijken om er op een later tijdstip terug te keren met mist of betere lichtomstandigheden.
Dit was een locatie die ik had gezien op een grijze dag, maar waar wel potentie in zat. Vandaag er toch maar er op uit vanwege de mist en heldere zonsopgang. Toen de zon precies viel op dit eilandje met bomen, werd dit mooi benadrukt door de mist. Het begin van de herfstkleuren zorgden voor een mooi kleurenpalet.
Helaas zakte ik vlak voor de foto wel tot mijn middel in de blubber, maar met de laarzen vol modder en natte broek het toch nog tot een goed einde kunnen brengen :D

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: De Wicher

 Berichttitel: De Wicher
Geplaatst: 22 sep 2018 19:54 

Reacties: 13
Bekeken: 286


Deze winter waren we in de Weerribben en daar zag ik deze molen. Ik heb deze molen altijd onthouden en nu was het tijd om deze molen te fototgraferen. De weersvoorspellingen waren twijfelachtig, maar toch ben ik rond half 6 in de auto gestapt en na een uur rijden kwam ik aan de bij de molen.
Het was worstelen om een goede compositie te vinden en tot overmaat van ramp was er weinig licht te zien. Het was een prachtig moment toen het licht door de wolken kwam en de wolken kleurden

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Licht in het Gortelse Bos

 Berichttitel: Licht in het Gortelse Bos
Geplaatst: 12 sep 2018 17:49 

Reacties: 7
Bekeken: 207


Met gevaar voor eigen leven het veluwse bos getrotseerd. Toen ik van de gebaande paden afliep stoven er opeens twee grote zwijnen langs me heen. Ze hadden zich verschanst in de struiken en kozen het moment om er vandoor te gaan :D . Met de schrik in de benen vond ik gelukkig deze boom die doordat bomen eromheen waren afgeknapt precies het diffuse zonlicht vingen.
PS; even op het plusje klikken voor de mooiste weergave

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Flight of the Flamingo's

 Berichttitel: Flight of the Flamingo's
Geplaatst: 06 sep 2018 18:42 

Reacties: 14
Bekeken: 252


We kwamen tijdens onze rondtrip door Edgar Alvaroa NP langs dit rode meer. Er waren heel veel flamingo's en net toen ik klaar stond met mijn statief begonnen ze massaal te vliegen. Een prachtig gezicht waar ik gelukkig toch nog een foto van kon maken

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Dark Hedges in Nederland + Update

Geplaatst: 05 sep 2018 10:47 

Reacties: 21
Bekeken: 388


In Ierland is er een iconische plek, nl. the dark hedges. Veel landschapsfotografen gaan daar speciaal naartoe om de bovenrij op de foto te zetten. Deze weg vlakbij Nijkerk, deed me wel denken aan deze plek

F1
Fotografie


Update
Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Cordillera Real panorama

 Berichttitel: Cordillera Real panorama
Geplaatst: 05 sep 2018 10:45 

Reacties: 4
Bekeken: 173


We bezochten het eiland "Isla del Sol" op het titicaca meer in Bollivia. Vanaf het eiland heb je een fantastisch uitzicht de Cordillera Real dat onderdeel is van de Andes. Ik wilde een panorama maken, helemaal toen het laatste licht viel op de bergen.
Eenmaal thuis was het toch vooral een worsteling met deze foto. Worsteling met de uitsnede en de kleuren. Ik ben ergens wel tevreden, maar ben nog niet helemaal om. Ben benieuwd naar jullie meningen en aanmerkingen

Fotografie

 Forum: Vogels   Onderwerp: Minimalitisch

 Berichttitel: Minimalitisch
Geplaatst: 01 sep 2018 21:30 

Reacties: 10
Bekeken: 270


De foto viel mij op doordat er vrij veel loze ruimte is, maar dat dit juist in het voordeel werkte van deze foto, vind ik. Omgezet in zwart-wit om dit wat extra te benadrukken. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: De trouwe wachter

 Berichttitel: De trouwe wachter
Geplaatst: 29 aug 2018 16:28 

Reacties: 16
Bekeken: 371


Een aantal weken terug heb ik de molen van het plaatsje Tienhoven, bij utrecht, bestudeerd en kwam tot de conclusie dat dit toch wel eens een mooi plek zou kunnen zijn in de ochtend.
Vanochtend was het dus zover, de weersberichten waren zeer gunstig en dus om 4 uur mijn bed uit :wacko . De mist lag al op het landschap toen ik eraan kwam en het was een prachtige ochtend. Dit is de reden waarom ik zo van landschapsfotografie houd. Helemaal alleen op een plek waar de natuur zich weer klaarmaakt voor een nieuwe dag. Genieten! De zwerm zwaluwen boven de wieken waren een mooi extraatje in de plaat

Fotografie

 Forum: Dieren   Onderwerp: Love is all we need

 Berichttitel: Love is all we need
Geplaatst: 24 aug 2018 19:16 

Reacties: 29
Bekeken: 795


Fotografie
De zeeleeuwen zijn wel de grootste bezienswaardigheid van de Galapagos. Ze liggen echt overal, zelfs op het fietspad :rof . We konden uren kijken naar grote koloniën. Er gebeurde van alles en deze beesten bleken ook nog eens erg fotogeniek te zijn.

Fotografie

 Forum: Portretten   Onderwerp: Door de straten van Bolivia

 Berichttitel: Door de straten van Bolivia
Geplaatst: 22 aug 2018 13:17 

Reacties: 8
Bekeken: 305


Ik weet niet of de foto hier thuis aangezien het een foto is van achterkant, toch is het naar mijn mening wel een portret. Een portret van een meisje op weg naar...
Gemaakt in de straten van Copacabana, Bolivia

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Dream of Galapagos

 Berichttitel: Dream of Galapagos
Geplaatst: 16 aug 2018 11:40 

Reacties: 12
Bekeken: 410


Onze laatste bestemming was de Galapagos-eilanden. Een absoluut hoogtepunt van de reis. Het is een grote dierentuin maar dan zonder hekken. Je kan op korte afstand van dieren komen zonder dat ze bang zijn. Ze zien de mens niet als natuurlijke vijand en dat maakt het een unieke plek.

Over deze foto. Ik merk dat ik plezier beleef aan het maken van dromerige beelden. Misschien niet altijd natuurgetrouw, misschien gaat het wel wat meer de kant op van grafisch vormgeven, maar ik vind het mooi en leuk om te doen. Ik maak gebruik van het licht dat in de foto aanwezig is, en gebruik dit om het verder uit te bouwen naar een hopelijk prettig beeld om naar te kijken. Ben nog veel aan het leren dus ben daarom benieuwd naar jullie meningen over deze foto

Fotografie
Sorteer op:  


Algemeen | Fotobeoordeling | Projecten | Diversen | Foto apparatuur en software | Markt

 

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling

 

  RSS Feed