Het is 22 apr 2019 07:58

Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5  VolgendeDoorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Vogels   Onderwerp: Roodborstje in bad

 Berichttitel: Roodborstje in bad
Geplaatst: 29 maart 2019 21:39 

Reacties: 7
Bekeken: 204


Hier de andere foto van de dag in de vogelhut. Het was een prachtig gezicht toen dit roodborstje ging badderen. Een extra was dat het licht precies op het roodborstje scheen.

Fotografie

 Forum: Vogels   Onderwerp: Specht

 Berichttitel: Specht
Geplaatst: 29 maart 2019 21:37 

Reacties: 8
Bekeken: 221


Weer een heel iets anders dan jullie van mij gewend zijn. Vorige week met een vriend in een vogelhut gezeten. Bijzondere leuk om te doen en toch moeilijker dan ik had gedacht :) . Van de vele foto's zijn er twee die ik goed genoeg vind. Deze ging vlak voor onze neus zitten en was dus makkelijk te fotograferen en wat een prachtige vogel

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Scary road

 Berichttitel: Scary road
Geplaatst: 14 maart 2019 17:43 

Reacties: 20
Bekeken: 667


Slecht weer en dus wat tijd om de archieven door te spitten :)

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Feels like heaven

 Berichttitel: Feels like heaven
Geplaatst: 27 feb 2019 20:55 

Reacties: 19
Bekeken: 748


Fotografie
Nog een foto van de mistige ochtend op de Hulshorsterheide. Het bleek achteraf toch een productieve ochtend zijn.
Deze foto nam ik met mijn 70-300 mm lens.

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Licht 2

 Berichttitel: Licht 2
Geplaatst: 19 feb 2019 11:47 

Reacties: 31
Bekeken: 427


Fotografie
Nog een opname van de prachtige ochtend op de Hulshorsterheide.
Hier wat meer het tegenlicht gefotografeerd, wat wat moeilijkheden mbt lensflare geeft.
Ik twijfel wat over de compositie, dus ben benieuwd naar jullie mening. Vooral de boom aan de rechterkant worstel ik mee; zorgt deze juist voor balans, of leidt het juist af?

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Licht

 Berichttitel: Licht
Geplaatst: 13 feb 2019 21:48 

Reacties: 14
Bekeken: 259


Afgelopen tijd geschitterd in afwezigheid op het forum. Drukke en stressvolle periode achter de rug, zowel op mijn werk als privé. Na een weekje vakantie in de Ardennen komt de energie weer wat terug en heb ik eindelijk weer ruimte voor mij passie fotografie en kan ik weer meer actief zijn op het forum. Zoals wel vaker gezegd, waardeer ik dit forum enorm. Het is voor mij het leukste platforum voor fotografie en dat komt mede door de sfeer en inbreng van alle leden!

Doelen voor dit jaar; Aan de slag met licht. Licht zien, observeren en vooral er lekker veel op uit. Niet persé om topplaten te schieten maar vooral om te genieten en me wat verder te ontwikkelen. Wie weet wat er dit jaar uit gaat komen :)

Twee weken terug eindelijk weer erop uit gegaan op het heide bij Hulshorst. Een prachtig nieuwe gebied. Volop composities. In eerste instantie was ik niet zo enthousiast over deze foto, maar hij begint mij steeds meer te bekoren.

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Vuurtoren Urk

 Berichttitel: Vuurtoren Urk
Geplaatst: 13 dec 2018 11:57 

Reacties: 14
Bekeken: 288


Eergisteren wederom naar de Vuurtoren in Urk gereden. Altijd een dankbaar onderwerp bij deze prachtige luchten. Het licht scheen prachtig kort voor zonsondergang, totdat het verdween achter een dik pak wolken.

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Golden memories

 Berichttitel: Golden memories
Geplaatst: 04 dec 2018 20:11 

Reacties: 24
Bekeken: 549


De herfstkleuren zijn al een tijdje op zijn retour. Ik heb veel geschoten en nu is de tijd aangebroken om lekker aan de slag te gaan met wat er nog op de plank ligt.
Deze bijvoorbeeld, geschoten bij de Staverdende beek, toen er nog geweldige kleuren waren. Wat was het genieten :)

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Machu Picchu

 Berichttitel: Machu Picchu
Geplaatst: 21 nov 2018 20:44 

Reacties: 16
Bekeken: 382


Die mag niet ontbreken in een reis door Peru. We klommen een uur de inca-trappen om uiteindelijk op dit punt uit te komen. We boften, want er was veel mist wat op trok toen wij op dit punt stonden. Het was echt magisch! Zelden heb ik zoiets moois gezien

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Sfeer in het Vierhouterbos

 Berichttitel: Sfeer in het Vierhouterbos
Geplaatst: 15 nov 2018 18:02 

Reacties: 15
Bekeken: 337


Veel mensen gaan naar het Speulderbos, en terecht ook, maar tussen Vierhouten en Gortel ligt een bos dat minstens zo mooi is. Ik vind het zelfs mooier, omdat het nog meer karakter heeft. Daarnaast loopt er veel wild.
Vanochtend was het fantastisch in het bos, veel mist wat zorgde voor sfeervolle omstandigheden
Ik heb besloten een serie te maken van de overgebleven herfstkleuren.

F1
Fotografie


F2
Fotografie


F3
Fotografie


F4
Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Watervallen bij Samaipata

 Berichttitel: Watervallen bij Samaipata
Geplaatst: 14 nov 2018 17:23 

Reacties: 21
Bekeken: 401


Fotografie
Deze week weer verder gegaan met mijn archief uit Zuid-Amerika. Er zitten nog wat foto's in de vat, zoals deze. Deze watervallen waren dicht bij een slaperig plaatsje bij het Amboro nationaal park.
Een prachtige wandeling langs de watervallen en geweldige uitzichten

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Eenzame boom

 Berichttitel: Eenzame boom
Geplaatst: 05 nov 2018 18:25 

Reacties: 10
Bekeken: 254


Tijdens het verkennen vond ik deze ven aan de rand van het bos. Midden in de ven staat een eiland met een mooie naaldboom. Inmiddels ben ik al 5 keer terug geweest onder verschillende omstandigheden. Door de mist vanochtend kwam de boom mooi los van achtergrond en was er veel sfeer.
Ik wil jullie twee bewerkingen laten zien, omdat ik er niet zeker van ben met welke ik door wil gaan.
Graag hoor ik jullie mening hierover

Fotografie


Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Tree of Autumn

 Berichttitel: Tree of Autumn
Geplaatst: 01 nov 2018 12:49 

Reacties: 6
Bekeken: 237


Een foto uit dezelfde sessie en dezelfde boom, maar dan vanuit een ander perspectief. Deze foto is in mijn ogen beter, het laatste licht verlicht subtiel de boom. Ook is de voorgrond minder rommelig.
Ik twijfel zelf over de polletjes in de voorgrond. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden, is het ook nog te rommelig? Of is het juist goed om puur natuur in de foto te laten?

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Zandverstuiving Nunspeet

 Berichttitel: Zandverstuiving Nunspeet
Geplaatst: 31 okt 2018 23:34 

Reacties: 14
Bekeken: 372


Twee weken geleden spotte ik deze boom in herfstkleuren op de zandverstuiving. Na lang stoeien vond ik toch een compositie waar ik tevreden mee was.

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Vurige zonsondergang

 Berichttitel: Vurige zonsondergang
Geplaatst: 28 okt 2018 12:50 

Reacties: 24
Bekeken: 811


Fotografie
Fotografie
Eindelijk een nieuwe PC en beeldscherm, dus ik kon verder met mijn Zuid-Amerika collectie waar ik photoshop voor nodig had. Deze foto is denk ik één van mijn favorieten. We waren al 2 dagen aan het wandelen door de Andes en sloegen ons kamp op naast deze rivier, midden tussen de gletsjers. We arriveerden vroeg dus genoeg tijd om een goede compositie te zoeken voor zonsondergang.
De zonsondergang was niet helemaal zoals ik gehoopt had, maar was zeker prachtig. Vooral boven de besneeuwde toppen leek het alsof het in brand stond. Wederom een fantastische ervaring tijdens de Santa Cruz trek. Door op het plusje te klikken, komt de foto goed tot zijn recht

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Hulp bij composities

 Berichttitel: Hulp bij composities
Geplaatst: 18 okt 2018 21:09 

Reacties: 6
Bekeken: 234


Ik probeer mij de laatste weken wat meer toe te leggen op bosfotografie, vooral omdat ik met mijn onregematige diensten, het niet altijd kan opbrengen om voor zonsondergang op plekken ver van mijn huis te zijn. Daarom toch maar wat meer in mijn achtertuin (lees; de veluwe) fotograferen. Het is erg ontspannend en ik ontdek veel plekken waar ik het bestaan niet van wist. Ik wil wel graag mijn fotografisch oog ontwikkelen en uiteindelijk met goede platen thuis komen natuurlijk.

Daarom mijn vraag of jullie, wanneer jullie daar tijd en zin in hebben, de onderstaande (proef)foto's willen beoordelen op compositie. Ik wil graag weten wat jullie ervan vinden en welke jullie het meest aanspreekt. Het zijn namelijk foto's waar ik zelf wel potentie in zie en ik graag wil nemen als er beter licht is en meer mist.

F1
Fotografie


F2
Fotografie


F3
Fotografie


F4
Fotografie


F5
Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Het begin van de herfst

 Berichttitel: Het begin van de herfst
Geplaatst: 09 okt 2018 19:18 

Reacties: 11
Bekeken: 296


De laatste weken ben ik veel in de bossen te vinden hier op de veluwe. Vooral nieuwe locaties bekijken om er op een later tijdstip terug te keren met mist of betere lichtomstandigheden.
Dit was een locatie die ik had gezien op een grijze dag, maar waar wel potentie in zat. Vandaag er toch maar er op uit vanwege de mist en heldere zonsopgang. Toen de zon precies viel op dit eilandje met bomen, werd dit mooi benadrukt door de mist. Het begin van de herfstkleuren zorgden voor een mooi kleurenpalet.
Helaas zakte ik vlak voor de foto wel tot mijn middel in de blubber, maar met de laarzen vol modder en natte broek het toch nog tot een goed einde kunnen brengen :D

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: De Wicher

 Berichttitel: De Wicher
Geplaatst: 22 sep 2018 20:54 

Reacties: 13
Bekeken: 399


Deze winter waren we in de Weerribben en daar zag ik deze molen. Ik heb deze molen altijd onthouden en nu was het tijd om deze molen te fototgraferen. De weersvoorspellingen waren twijfelachtig, maar toch ben ik rond half 6 in de auto gestapt en na een uur rijden kwam ik aan de bij de molen.
Het was worstelen om een goede compositie te vinden en tot overmaat van ramp was er weinig licht te zien. Het was een prachtig moment toen het licht door de wolken kwam en de wolken kleurden

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Licht in het Gortelse Bos

 Berichttitel: Licht in het Gortelse Bos
Geplaatst: 12 sep 2018 18:49 

Reacties: 7
Bekeken: 265


Met gevaar voor eigen leven het veluwse bos getrotseerd. Toen ik van de gebaande paden afliep stoven er opeens twee grote zwijnen langs me heen. Ze hadden zich verschanst in de struiken en kozen het moment om er vandoor te gaan :D . Met de schrik in de benen vond ik gelukkig deze boom die doordat bomen eromheen waren afgeknapt precies het diffuse zonlicht vingen.
PS; even op het plusje klikken voor de mooiste weergave

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Flight of the Flamingo's

 Berichttitel: Flight of the Flamingo's
Geplaatst: 06 sep 2018 19:42 

Reacties: 14
Bekeken: 357


We kwamen tijdens onze rondtrip door Edgar Alvaroa NP langs dit rode meer. Er waren heel veel flamingo's en net toen ik klaar stond met mijn statief begonnen ze massaal te vliegen. Een prachtig gezicht waar ik gelukkig toch nog een foto van kon maken

Fotografie
Sorteer op:  


Algemeen | Fotobeoordeling | Projecten | Diversen | Foto apparatuur en software | Markt

 

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling

 

  RSS Feed