Het is 19 jun 2024 10:29

Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  VolgendeDoorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Old and Broken

 Berichttitel: Old and Broken
Geplaatst: 09 mei 2024 19:51 

Reacties: 7
Bekeken: 1079


Een variatie op een eerder geposte foto. Ik heb de eerste inzending eronder gezet, zodat jullie kunnen vergelijken. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Fotografie


Eerdere versie
Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Old Giant II

 Berichttitel: Old Giant II
Geplaatst: 24 apr 2024 19:20 

Reacties: 9
Bekeken: 1598


Een foto vanuit een schitterend oerbos in Duitsland. Een soort walhalla voor een boomknuffelaar als ik. Eiken die met gemak 4 a 5 keer een mensenleven oud zijn. Fascinerend.
Deze compositie wat kleiner gehouden en gericht op het licht icm de herfstkleuren

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: The Old Giants

 Berichttitel: The Old Giants
Geplaatst: 15 apr 2024 19:50 

Reacties: 20
Bekeken: 2064


Uiteraard fotografeer ik nog steeds met veel plezier de bossen. Hier eentje uit het Kellerwald in Duitsland waar deze beuken al honderden jaren staan

Fotografie

 Forum: Documentaire/Reportage   Onderwerp: Project Hekwerk

 Berichttitel: Project Hekwerk
Geplaatst: 15 apr 2024 19:35 

Reacties: 16
Bekeken: 1749


Het afgelopen jaar ben ik wat gaan experimenteren met verhalende/documentaire fotografie. Het was leuk en uitdagend om eens af te wijken van wat ik normaal doe. Ik heb geprobeerd serie matig te werken. Dit is min of meer mijn eerste probeersel, dus graag hoor ik jullie commentaren. Ik zal het kort toelichten, maar ik wil vooral de foto's laten spreken.

De fotoserie gaat over één van mijn favoriete plekjes hier in de buurt. Tot mijn grote schrik ontdekte ik dat de natuurbeheerders een groot hek om het prachtige vennetje hadden gezet. Natuurbeheerders lijken steeds vaker te kiezen voor dit soort drastische maatregelen om de natuur te beschermen tegen onvoorzichtige recreaten, maar wat is dan nog de waarde van de natuur als deze beleefd moet worden achter een hek. Ingewikkeld vraagstuk voor de natuurbeheerders en recreanten, en geen panklaar antwoord. Mijn antwoord was het verhaal en emoties in beeld brengen dmv fotografie. Ik ben heel benieuwd hoe deze serie bij jullie overkomt en of het ook pakkend is. Daarnaast of het ook verhalend genoeg is.

F2
Fotografie


F3
Fotografie


F4
Fotografie


F7
Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Standing tall

 Berichttitel: Standing tall
Geplaatst: 22 feb 2023 20:00 

Reacties: 6
Bekeken: 1905


Er zijn soms foto's waar ik emoties in kwijt kan. Het is iets wat me fascineert, enwat mijn werk ook meer persoonlijker maakt. Het laten tonen ervan voelt ook wel een beetje kwetsbaar moet ik zeggen, maar ik ga het toch doen :)

Dit is er zo eentje. Ik maakte de foto een aantal maanden na het overlijden van mijn vader. Het besef dat mensen om je heen overlijden en dat op één of andere manier toch door moet gaan, dat zit in deze foto. De omgezaagde bomen als symbool voor de mensen die ik inmiddels achter heb moeten laten. Toch is het geen foto met een sombere of trieste sfeer. Langzaam maakte de zwaarte van het verdriet, plaats voor sprankjes licht en mooie momenten. Het zit allemaal opgesloten in deze scéne, welke tegenkwam tijdens een wandeling. Ik voelde me er gelijk toe aangetrokken en later werd me duidelijk waarom.

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: First Light

 Berichttitel: First Light
Geplaatst: 21 feb 2023 20:10 

Reacties: 10
Bekeken: 2567


In het archief had ik nog een foto liggen, welke achteraf één van de betere platen m.i. van het afgelopen jaar is. Op één of andere manier niet gelijk de potentie herkent.
Ben benieuwd of jullie het met mij eens zijn.

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Depth

 Berichttitel: Depth
Geplaatst: 24 mei 2022 14:30 

Reacties: 3
Bekeken: 640


De laatste van de serie. In mijn beleving de foto met de meeste potentie. Ik worstel wat met het nabewerken. Ik wil het graag van donker naar licht laten verlopen, maar heb het idee dat mijn ogen te veel blijven hangen voorin bij de voorste boom. Deze moet echter dienen als springplank naar de rest van de foto. Ervaren jullie dat ook zo? Evt. nog tips om dit te verbeteren?

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: The light is always present

 Berichttitel: The light is always present
Geplaatst: 23 mei 2022 19:11 

Reacties: 12
Bekeken: 1039


Ik blijf jullie overspoelen met nieuw werk. Hopelijk zijn jullie het bos nog niet zat :wacko :rof

Fotografie


"The light shines in the darkness, and the darkness has not overcome"

 Forum: Landschappen   Onderwerp: In the forest death means life

Geplaatst: 20 mei 2022 16:15 

Reacties: 17
Bekeken: 1117


Fotografie

Nog één van dezelfde ochtend. Als de omstandigheden top zijn, dan is fotograferen een stuk makkelijker.
Ik heb wel iets met dit soort taferelen. Leven in het bos vertoont gelijkenissen met onze eigen levens. Soms moet je afscheid nemen van dingen, zodat er weer ruimte ontstaat. En net zoals in het gewone leven, is de dood en afscheid nemen onlosmakelijk verbonden met ons. Dood betekent in het bos het einde, maar ook een nieuw begin en voorziening voor veel organismen.

Fotografie

F8 - ISO100 - 1/10 - 48MM (Bewerking gedaan volgens mijn vaste patroon; Basis in LR, D&B + Color FX PRO + Orton Effect in PS)

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Quiet Forest

 Berichttitel: Quiet Forest
Geplaatst: 19 mei 2022 18:45 

Reacties: 9
Bekeken: 869


Nog eentje van mijn prachtige ochtend op 6 mei. Er is nog meer gelukkig :)
Dit is er eentje toen de mist wat was opgetrokken. Ik trof dit aan en het trok mij gelijk aan. De kronkels, de zwammen op de dode boom. Als wat een bos mooi maakt voor mij. Ik ga het ongetwijfeld weer vaker fotograferen in diverse lichtcondities, want ik vermoed dat dit nog niet het beste is wat mogelijk is.

Fotografie


“Kijk naar een boom. Laat je bewustzijn erop rusten. Hoe stil zijn ze, hoe diep geworteld in het zijn. Laat de natuur je stilte leren.” - Eckhart Tolle

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Moody forest

 Berichttitel: Moody forest
Geplaatst: 09 mei 2022 19:41 

Reacties: 11
Bekeken: 1049


Afgelopen vrijdag was het eindelijk weer zover. Het waren omstandigheden zoals die maar weinig voorkomen. Windstil, mist en zonlicht door hoge bewolking. Topomstandigheden die ik eindelijk weer eens kon benutten. Het was een productieve ochtend waar die de eerste van is.

Het licht op de stammen in contrast met de achtergrond trok mij zeer aan, dit heb ik dan ook proberen te benadrukken. Ben benieuwd naar jullie meningen

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Darkness visible

 Berichttitel: Darkness visible
Geplaatst: 18 apr 2022 19:02 

Reacties: 8
Bekeken: 787


Een foto die ik een tijdje geleden heb gemaakt op een mistige namiddag in februari. Dikke mist trok het heide over en gaf een wat mysterieuze sfeer.
De foto bleek bij nader inzien goed te passen bij mijn situatie. Een donkere tijd waarin er ook toch ook licht zichtbaar is. Donker en licht gaan hand in hand in een onzekere tijd

Fotografie


Uiteraard ben ik benieuwd naar jullie commentaren technisch gezien. Ik twijfel of de foto genoeg contrast bevat en of de kleurtoning niet wat te heftig is?

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Finding order in Chaos

 Berichttitel: Finding order in Chaos
Geplaatst: 08 dec 2021 20:10 

Reacties: 14
Bekeken: 840


Mijn fotografie zit in een ontwikkelingsfase, en ik heb geen idee waar het naar toe gaat. Ik heb wat nieuwe dingen leren zien en ook veel foto's gemaakt die wat meer de abstracte kant op gaan. Ik had behoefte aan wat nieuws, dan de bosfoto's die ik altijd maakte. Wat mij vooral aantrekt de laatste tijd is om wat meer gevoel in mijn foto's te leggen. Ik vind het een intrigerend proces en kijk graag naar fotografen die dit al wat meer beheersen. Ik ben van nature een denker, iemand die ook worstelt met somberheid/burn-out klachten en angst en paniek klachten op zijn tijd. Ik wil meer en meer leren om dit te uiten door mijn fotografie. Ik merk dat het me helpt en dat ik wat meer van foto's ben gaan houden.

Deze foto maakte ik een paar weken terug. Het was mistig en ik was op één van mijn favoriete plekken bij Arnhem. Ik genoot van de ochtend, maar worstelde ook met wat ik wilde fotograferen. Het was wat chaotisch in mijn hoofd door het bovengenoemde proces.
Ik werd aangetrokken door deze bomen, vooral door de rode bladeren in de achtergrond in combinatie met de mossige takken. Ik besloot compositie te maken, vooral om de chaos een plek te geven. Ik ben zoekende op dit moment en dat is ok. Deze is wellicht moeilijk te begrijpen en valt misschien niet in de smaak. Dat respecteer ik, maar omdat ik mijn gevoel erin heb gelegd heb ik daar ook vrede mee. Dit is mijn verhaal wat ik meer en meer probeer te vertellen door mijn foto's. Mocht je dit hele stuk gelezen hebben, dan is mijn dank groot :D

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Tales of the forest herfst

 Berichttitel: Tales of the forest herfst
Geplaatst: 14 nov 2021 20:20 

Reacties: 11
Bekeken: 1759


Afgelopen week terug gegaan naar een bekende plek. Ik vond dezelfde compositie welke ik al eerder heb geschoten. Nu weer een poging gedaan om de compositie wat te verbeteren en in andere condities te schieten. Ik heb ze er allebei ingezet. De bovenste is die van afgelopen week

Fotografie


Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Stand out

 Berichttitel: Stand out
Geplaatst: 07 nov 2021 15:44 

Reacties: 9
Bekeken: 490


Eindelijk weer eens een mistige ochtend in het bos afgelopen week. Ik was mijn zelfvertrouwen een beetje kwijt. Er kwam weinig uit mijn vingers, daardoor ging ik twijfelen aan mijzelf. Kan ik het nog wel? En andere fotografen leken allemaal met betere beelden thuis te komen dan ik. Ik heb geprobeerd deze negatieve gedachtes van mij af te gooien en weer te vertrouwen op mijn inituitie. Het leverde eindelijk weer eens een resultaat op waar ik echt blij van werd.
Ik heb geprobeerd alles zo naturel mogelijk te houden en vooral de natuur en bovenal het licht het werk te laten doen.

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Creatieve bos serie

 Berichttitel: Creatieve bos serie
Geplaatst: 07 nov 2021 14:30 

Reacties: 11
Bekeken: 1068


Fotografie

Zo nu en dan probeer ik eens wat andere dingen, vooral als de omstandigheden niet optimaal zijn voor wijdere beelden van het bos. Dit was een zonnige middag met hard licht in het bos. Het had die dag ervoor geregend waardoor er ook plassen lagen. Het is leuk om zonder druk daarmee te te experimenteren en het oog weer wat meer te ontwikkelen :) Ben benieuwd naar jullie beoordelingen.

Fotografie


Fotografie
Fotografie


Fotografie


Fotografie


Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Kleurenpallet

 Berichttitel: Kleurenpallet
Geplaatst: 05 nov 2021 14:16 

Reacties: 10
Bekeken: 479


Er komt weinig bijzonders uit mijn vingers de laatste tijd. Niet veel tijd en de keren dat ik er op uit geniet ik zeker, maar kom ik niet met foto's terug waar ik heel warm van word. Deze vond ik echter wel wat hebben. Het kleurenpallet viel me op in het bos. Wat vinden jullie ervan?

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Growing out of Darkness

 Berichttitel: Growing out of Darkness
Geplaatst: 18 okt 2021 13:10 

Reacties: 19
Bekeken: 1051


Fotografie

Fotografie
Tijdje afwezig geweest. Vakantie gehad met mij vrouw en kindje in het Kellerwald in Duitsland. Wat een geweldig Nationaal park is dat zeg. Schitterende oude bomen, grillige eiken op steile hellingen. Het was genieten. Deze plaat schoot ik op een mistige ochtend, het licht kwam prachtig door de mist en scheen prachtig op deze boom. Ik wilde eerste de hele boom fotograferen, maar besloot toen om wat creatiever te zijn met mijn compositie en de foto terug te brengen naar de essentie. Namelijk de kronkelende vorm en hoe deze vanuit het donker naar het licht gaat. Het blijkt een veel voorkomende in mijn werk te zijn kwam ik achter, vanuit het donker naar licht. Ik heb daar onbewust een connectie mee denk ik :)

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: The Gladiators

 Berichttitel: The Gladiators
Geplaatst: 24 sep 2021 21:29 

Reacties: 12
Bekeken: 836


Tijdje geleden zag ik deze twee reuzen. Ze staan precies tussen een hoop kleine boompjes, dus lastig van een afstand te fotograferen. Dan maar de groothoek lens, dicht tegen de majestueuze wortels aan. Ik vond het wel een hoog lord of the rings gehalte hebben en heb daarop mijn bewerking aangepast. Ik ben behoorlijk los gegaan in de bewerking zoals jullie zien. Dat is doorgaans niet wat ik doe, maar ik vond het wel leuk en leerzaam. Ben benieuwd wat jullie van het resultaat tot dusver vinden.

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Zacht licht

 Berichttitel: Zacht licht
Geplaatst: 23 sep 2021 20:16 

Reacties: 3
Bekeken: 539


Het licht waar ik mij de laatste tijd wat meer op focus is het zachte licht. Het is subtiel, niet zo heftig als wat tegenwoordig de trend is onder landschapsfotografen op instagram. Het is wat meer geïnspireerd of geweldige fotografgen als Simon Baxter, Joe Cornish en Adam Gibbs. Zij zijn meesters hierin.
Ben benieuwd wat jullie ervan vinden

Fotografie
Sorteer op:  


Algemeen | Fotobeoordeling | Projecten | Diversen | Foto apparatuur en software | Markt

 

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling

 

  RSS Feed