Het is 19 feb 2019 22:23

Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5  VolgendeDoorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Documentaire/Reportage   Onderwerp: Almere-NOZW-januari 2019

 Berichttitel: Almere-NOZW-januari 2019
Geplaatst: 05 feb 2019 19:00 

Reacties: 15
Bekeken: 220


Vandaag (omdat ik lui ben) de NOZW-route "gelopen" van Frans, maar dan in mijn eigen woonplaats. Gelopen staat hier tussen aanhalingstekens, omdat ik de afstanden met de scooter heb overbrugd. De punten zet ik thuis op kaart uit. Ik verbind ze via rechte lijnen. Mijn project kan alleen doorgang vinden zolang Frans het volhoudt en hij de afgelegde afstanden blijft noteren bij de foto's. De foto's zijn allen gemaakt met een 35mm lens, ze zijn niet bijgesneden en zijn in Photoshop voorzien van een NIK Film Noir 1 filtertje.

Welkom in Almere!10m Noord
Fotografie


78m Oost
Fotografie


118m Zuid
Fotografie


78m West
Fotografie

 Forum: Sport   Onderwerp: De snoekduik

 Berichttitel: De snoekduik
Geplaatst: 17 sep 2018 08:44 

Reacties: 33
Bekeken: 822


Fotografie

Gisteren een hele leuk mini-uitje gehad met de sportfotografen van Photodrome (AJL, waar was je?) :)
Dank aan ArtenCo en Fotosmurf voor de gezellige uurtjes. :good Naar ik begrepen had was er zelfs ook nog een contactmomentje met Ron62.

Door die gezelligheid heb ik aan die dag heb ik maar 1 goede foto overgehouden. Het is ook nog eens een pano. Geen idee of dat in de sport ook kan...

Fotografie
Fotografie


Speciaal voor Ron: alleen de snoek met zijn duik. :)

Fotografie


...en weer een nieuwe update, nu met de achtervolger er helemaal op.

Fotografie


...en ook eentje als de actie geweest is.

Fotografie

 Forum: Overige foto's   Onderwerp: Voortvarend

 Berichttitel: Voortvarend
Geplaatst: 17 feb 2018 20:50 

Reacties: 6
Bekeken: 337


In 2009 gaf de provincie Flevoland de gemeente Almere, ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan een kunstwerk cadeau. De opdracht om het jubileumkunstwerk te maken ging naar Siemen Bolhuis.

Het bronzen kunstwerk “Voortvarend” dat Bolhuis ontworpen heeft bestaat uit een grote hand die een schip in evenwicht houdt. Daarmee verwijst de kunstenaar naar de tijd dat er schepen over de voormalige Zuiderzee voeren. Bolhuis: “De hand die het schip draagt is in beweging. De beweging komt vanuit het verleden en gaat naar de toekomst toe. Het beeld laat zien dat wij ons erfgoed hoog houden en er trots op zijn. Dat het schip nu in de lucht hangt, doet denken aan de weggevallen Zuiderzee, de plek waar de stad Almere zich nu bevindt. De hand is ook de hand van de provincie Flevoland, die het cadeau aanbiedt. Maar de hand staat ook symbool voor de Almeerders die met eigen handen een bijdrage leveren aan de stad”. “Dit ontwerp toont zich onder elke hoek op een geheel andere manier. Het gezegde ‘een beeld heeft duizend kanten’ gaat hier goed op. Als beeldhouwer wil ik graag de aardse materie licht laten lijken. Liefst laat ik een beeld zweven. Deze oplossing met de vingers gaat in deze richting. Ik ben ook blij met de samenkomst van abstractie en figuratie, die elkaar hier versterken”. In tegenstelling tot de meeste van Bolhuis beelden is dit kunstwerk niet gegoten met de verloren was methode maar in zand. De boot en de hand zijn ieder apart gegoten. Op 21 september 2012 is het kunstwerk onthuld.

Tot zover de inleiding. Gisteravond na het fotograferen van Martinez nog even langs Voortvarend gereden. Hieronder mijn foto van dit kunstwerk met in de achtergrond de gekleurde lichtjes van busstation 't Oor.

Fotografie

 Forum: Architectuur   Onderwerp: Martinez

 Berichttitel: Martinez
Geplaatst: 17 feb 2018 12:18 

Reacties: 32
Bekeken: 949


Fotografie
Gisteravond erop uit getrokken om een architectuurfoto te maken van het Martinez kantoorgebouw. Dit gebouw met 17 verdiepingen achter station Almere Centrum staat al zes jaar leeg. Inmiddels is er een andere bestemming voor dit pand gevonden: een hotel met 158 kamers en een terras op de vijftiende verdieping. Het hotel moet in maart 2018 de deuren open. Nog net op tijd dus om het pand zoals we dat al jaren leeg hebben zien staan nog even snel te fotograferen.

Fotografie

 Forum: Overige foto's   Onderwerp: Beweging

 Berichttitel: Beweging
Geplaatst: 01 okt 2017 09:52 

Reacties: 32
Bekeken: 1155


Fotografie
Beweging....

Fotografie


Op 27 september om precies te zijn.
Helaas is de kermis weer weg. :S Het kleine kindje in de voorgrond stond er zonet ook niet meer. Dat laatste is ook wel weer begrijpelijk.

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Cratere dell'Etna

 Berichttitel: Cratere dell'Etna
Geplaatst: 19 jun 2017 18:04 

Reacties: 11
Bekeken: 795


Fotografie
Exif: 1/800s f/9.0 ISO100 102mm

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Buongiorno Sicilië

 Berichttitel: Buongiorno Sicilië
Geplaatst: 17 jun 2017 14:19 

Reacties: 48
Bekeken: 1842


Fotografie


Een landschapje, in dit geval van Sicilië, is toch veel mooier dan een skyline van een grote stad zoals bijvoorbeeld die van Almere. Dit is nog eens lekker wakker worden!

Fotografie
Exif: 1/100s f/5.6 ISO250 85mm (35mm eq:85mm)


Update: Panorama
Fotografie


Update: Panorama zwart/wit
Fotografie


_______________________________________________
Twee foto updates: panorama en panorama z/w

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Goedenavond Almere

 Berichttitel: Goedenavond Almere
Geplaatst: 15 jun 2017 22:55 

Reacties: 15
Bekeken: 994


Speciaal voor Canon 5D.

Vroeg opstaan heeft zo zijn voordelen, maar wil je de zon boven het centrum krijgen dan is een zonsondergang de enige optie.

Fotografie


Of het allemaal de moeite waard is geweest?
Ik hoor graag jullie reacties.

 Forum: Flora   Onderwerp: Er met kop en schouders bovenuit steken

Geplaatst: 21 apr 2017 17:16 

Reacties: 27
Bekeken: 1579


Het veld zat er vol mee, maar eentje stak er met kop en schouders bovenuit. Kennelijk wilde die erg graag op de foto. :)

Fotografie

 Forum: Flora   Onderwerp: Een vleeseter?

 Berichttitel: Een vleeseter?
Geplaatst: 21 apr 2017 17:13 

Reacties: 15
Bekeken: 1096


Terwijl alle bloemetjes van de zon genoten, was deze helemaal dichtgeklapt. Het is toch geen vleeseter? :dk

Fotografie

 Forum: Flora   Onderwerp: Appelbloesem in Bob Daalder-stijl

Geplaatst: 17 apr 2017 11:13 

Reacties: 10
Bekeken: 775


De Bob Daalder-stijl weer geprobeerd te benaderen. Dus ook deze keer de foto weer ingelijst.
Dit keer naar een bloem gezocht met meeldraden. Bleek een boom in onze tuin er vol mee te hangen. :)

Fotografie

Vele kleine dingetjes geprobeerd, maar totaal andere dingetjes dan bij de vorige poging. Dit keer heb ik de hulp ingeroepen van mijn vriendje NIK.

 Forum: Flora   Onderwerp: Geen Update, Geen Bob Daalder

Geplaatst: 14 apr 2017 09:33 

Reacties: 18
Bekeken: 1124


Tja.... de titel zegt het al, geinspireerd door..., maar het is Geen Update en ook Geen Bob Daalder. :)

Fotografie

Ben benieuwd wat jullie (en met name Bob) van de bewerking vinden.


:DD

 Forum: Portretten   Onderwerp: Het leven aan de onderkant van de maatschappij

Geplaatst: 31 dec 2016 15:31 

Reacties: 21
Bekeken: 1621


Het leven aan de onderkant van de maatschappij. Slechts twee keer heb ik mijn camera afgedrukt omdat dit soort straatfotografie voor mij alleen maar "nemen" is. Inderdaad zijn de beide foto's geschoten met telelens, geschoten vanaf de riksja, genomen zonder contact te maken. Deze mensen spreken nauwelijks Engels.

Iedereen laat afval gewoon vallen, maar door deze mensen blijft de stad wonderbaarlijk goed schoon; alle afval heeft op de een of andere manier nog ergens waarde. Er zijn er die bedelen om aan geld te komen en ja, sommigen zijn om die reden in het verleden verminkt. Afschuwelijke beelden.

Deze mensen koken, eten, wassen, slapen op straat. Inderdaad... de stoep waar ik ook overheen heb gelopen. Het lijkt alsof er niemand naar ze op of om kijkt, maar ik heb meerdere keren gezien dat ook deze groep niet helemaal vergeten wordt. Helaas maar waar, maar dit is ook India.


Fotografie
EXIF Summary: 1/2000s f/2.8 ISO100 122mm


Fotografie
EXIF Summary: 1/2000s f/2.8 ISO100 155mm

 Forum: Portretten   Onderwerp: Met de riksja naar school

 Berichttitel: Met de riksja naar school
Geplaatst: 29 dec 2016 20:14 

Reacties: 20
Bekeken: 1532


Toen we aan het eind van de bezichting van de Chota Imambara (een Mausoleum voor Muhammad Ali Shah, de derde Nawab van Awadh in 1838, en zijn moeder) waren gekomen, liet mijn vrouw zich overhalen om een recensie achter te laten in hun gastenboek. Voor mij een ideale gelegenheid om er snel even tussenuit te knijpen, naar buiten te gaan om te kijken of ik nog een mooi plaatje kon schieten. India is een kleurrijk land, dus de kans dat mij dat ging lukken was redelijk groot.

Ik was nauwelijks buiten of ik zag een riksja voorbij komen met twee schoolkinderen. Je vraagt je af hoelang deze fietsen het daar nog zullen uithouden. Zonder uitzondering zagen de fietsen er allemaal oud en versleten uit, zo ook dit exemplaar. Toen de man zag dat ik mijn camera pakte en op hun richtte, hield hij in en waarschuwde snel de beide kinderen. Omdat hij mij inmiddels voorbij was gefietst, draaiden de kinderen hun hoofd om in de hoop nog een glimp van mij op te kunnen vangen. Ik zag ze zoeken met hun ogen, maar in eerste instantie zagen ze me niet. Omdat de riksja niet stil stond, moest ik wel afdrukken. Niet veel later kregen ze me in de gaten en zwaaide ik hun nog even vrolijk toe, wetende dat ik weer een mooi kleurrijk plaatje rijker was geworden.

Fotografie
Exif: 1/400s f/5.0 ISO100 195mm

 Forum: Portretten   Onderwerp: De bazen van het kruispunt + update

Geplaatst: 28 dec 2016 23:35 

Reacties: 21
Bekeken: 1554


Het verkeer in India is een grote chaos, maar wel een chaos waarbij iedereen respect voor elkaar heeft. Men is er niet op uit om zijn/haar gelijk te halen of om botsingen te veroorzaken.

Zo hebben ze er net als wij gescheiden rijbanen en zijn de rijbanen zijn voorzien van belijning. Waarom? Mij is het tijdens mijn verblijf niet duidelijk geworden. Het kwam geregeld voor dat onze taxi-chauffeur (auto, tuk-tuk of riksja) gewoon besloot om te gaan spookrijden omdat ze anders een stuk moesten omrijden. Verkeersrontondes worden met het grootste gemak verkeerd genomen omdat het daar net wat rustiger is en van binnen de lijntjes rijden hebben ze er nog nooit gehoord.

Bumperkleven (afstanden van 20cm tot de voorganger zijn geen uitzondering) of erg dicht naast elkaar rijden (20cm tussenruimte) was eerder regel dan uitzondering. Het voordeel is dat een driebaansweg op deze manier een vijfbaansweg is geworden! Als je als vortganger in dit verkeer wilt oversteken, moet je je angst opzij kunnen zetten en gewoon durven te gaan lopen. Je zult dan zien dat het verkeer ook rekening houdt met voetgangers, zelfs als ze als toerist verkleed over straat gaan.

Op hele drukke plekken vind je verkeers marshalls: de bazen van het kruispunt. Zij proberen.... tja, wat proberen ze eigenlijk? Ze helpen in ieder geval vakantiegangers naar de overkant, als die daar om vragen en vreemd genoeg respecteert een ieder de aanwijzingen van zo'n marshall.

Op een druk kruispunt stond deze beide verkeers marshall. Omdat ik langs de kant van de weg stil bleef staan, kwam een van hun tweeen naar me toe met de vraag of ik over wilde steken. Om een lang verhaal kort te maken: ik hoefde geen hulp bij het oversteken, wilde even kijken/genieten van de chaos in het verkeer en was niet van plan om over te steken. Na een kort gesprekje nam de beste man zijn taak weer op zich middenop het grote kruispunt. Toen ik genoeg gezien had, ben ik naar hem toegelopen, heb hem gedag gezegd en een foto gemaakt. Deze foto is trouwens gemaakt midden op het verkeerskruispunt, waarbij al het verkeer links en rechts ons passeerde. :)

Fotografie
Exif: 1/1000s f/2.5 ISO125 35mm

Ik had de beste man gevraagd om niet in de camera te kijken, omdat ik wilde experimenteren met het effect op de foto.

Toen zijn andere collega door had dat ik een foto aan het maken was, kwam hij aanlopen en wilde hij ook op de foto. Ik ben de beroerdste niet, dus daar kwam ik graag aan tegemoet. Deze keer keken ze beiden wel in de camera.

Fotografie
Exif: 1/1250s f/2.5 ISO125 35mm

Zelf vind ik de foto waarbij ze in de camera kijken leuker. Ik ben benieuwd naar jullie mening.
Oh ja, het is gewoon een registratie. Er zit geen verdere bedoeling/verhaal achter.


UPDATE nr 1: gezicht wat opgelicht

Fotografie

 Forum: Portretten   Onderwerp: Vier middenstanders

 Berichttitel: Vier middenstanders
Geplaatst: 24 dec 2016 12:54 

Reacties: 7
Bekeken: 730


Nog maar wat portretten van kleine middenstanders uit India.

Allereerst de man die midden op straat in de volle zon de kippen (nadat hij ze geslacht had) ontbeende. Het barstte er van de vliegen, maar dat schijnt niemand daar iets te deren. De man wilde na een praatje best wel even voor me poseren. Ik heb besloten om van de stapel met kip waar de vliegen met tientallen tegelijk hun "ding" aan het doen waren, geen foto te maken.

Fotografie
Exif: 1/320s f/2.8 ISO100 35mm


De mensen in India zijn dol op zoete lekkernijen. Deze deegballen waren doordat ze waren gedrenkt in de honing echt mier- en mierzoet. Heerlijk!!... tenminste, als je net als ik op zijn tijd van een lekkere zoete traktatie houd.

Fotografie
Exif: 1/60s f/3.5 ISO400 35mm


Een hoop mensen kopen hun warme avondeten op straat. Het barst er dan ook van de kleine eettentjes, waar de hygiene toch wat anders is dan hier in NL en die goede zaken doen vanaf zo'n 15:00 uur. Het is voor een toerist niet te doen om "van de straat" te eten. Voor je het weet heb je iets opgelopen en kost het je een aantal dagen van je vakantie om er weer van te herstellen. Wel jammer, want overal waar je een praatje maakt, wordt je een proefmonster aangeboden. Deze man maakte een vegetarisch gerecht klaar die volgens hem "medium spicy" was. De man voor wie hij dit gerecht aan het bereiden was kwam na niet al te lange tijd erbij staat om te melden dat het gerecht erg "very spicy" was, iets wat ik ook van een afstandje ook kon ruiken...

Fotografie
Exif: 1/60s f/4.5 ISO140 35mm


In India barst het van de mensen die groente en fruit verkochten. Doordat de mensen geen koe en varken eten, blijft er voornamelijk kip, geit en vis over, waarbij de kippen en geiten een stuk "slanker" zijn dan die bij ons in de winkel liggen. De voornaamste reden voor een flink aantal mensen om dit ook maar te laten staan en dus om maar als vegetarier door het leven te gaan.

Fotografie
Exif: 1/100s f/4.5 ISO100


De kleine marktkooplui / middenstand heeft een aantal dingen gemeen: ze zijn trots op wat ze doen, zijn nieuwsgierig naar jouw verhaal en bijna allemaal zijn ze bereid om voor je te poseren. Degene die links en rechts van hun staan, staan na het maken van een portretfoto vervolgens bijna in de rij om ook te worden geportreteerd.

 Forum: Portretten   Onderwerp: De riksja

 Berichttitel: De riksja
Geplaatst: 23 dec 2016 19:44 

Reacties: 16
Bekeken: 1286


Een riksja is een licht tweewielig karretje, tegenwoordig meestal door één man op een fiets getrokken. Het woord riksja komt van het Japanse woord jinrikisha (jin=mens, riki=kracht, sha=voertuig), wat betekent "op mensenkracht aangedreven voertuig".

Waarschijnlijk is de uitvinding in 1869 gedaan door Jonathan Scobie, een Amerikaanse zendeling in Yokohama. Het voordeel van de riksja was dat een persoon nu door één bediende kon worden getransporteerd, in plaats van door twee, vier of zelfs nog meer, zoals het geval was bij het gebruik van een draagstoel. De bestuurder van de ongemotoriseerde riksja's lijken door hun positie op de fiets eerder een beweging te maken die doet denken aan lopen dan dat van fietsen.

In India zijn er vele riksja's (ongemotoriseerd, maar ook gemotoriseerd) die je voor enkele rupees vervoeren. De ongemotoriseerde riksja's doen dit over een afstand tot maximaal 4km, voor grotere afstanden heb je een gemotoriseerde riksja nodig of een taxi. De bestuurders van de riksja's zijn (net als alle andere mensen uit India) erg vriendelijk, spreken voornamelijk Hindi en geen Engels, maar nemen al snel de rol van gids op zich. De reden is om de verdienste wat op te schroeven. Ze zijn maar al te graag bereid om even op je te wachten als je een boodschap wilt doen of een monument wilt bekijken. Achteraf blijkt dan dat de prijs die eerder was afgesproken niet meer geldig is en dat je dus iets meer moet afrekenen. Zo kost bijvoorbeeld de huur van een riksja voor vier je een kleine € 6,50.

In de enorme chaos van het verkeer (zo'n chaos kun je je nauwelijks goed voorstellen als je er niet bent geweest, een chaos waar iedereen rekening houdt met iedereen), nemen de ongemotoriseerde riksja's een bijzondere plaats in. Iedereen houdt er rekening mee. Heel bijzonder om mee te maken.

Hier twee portretten van riksja bestuurders.

Fotografie
Exif: 1/125s f/5.0 ISO200 35mm


Fotografie
Exif: 1/800s f/5.0 ISO100 35mmUpdate van nr 2: foto iets aangesneden.

Fotografie

 Forum: Documentaire/Reportage   Onderwerp: De sloppenwijk

 Berichttitel: De sloppenwijk
Geplaatst: 23 dec 2016 10:16 

Reacties: 30
Bekeken: 1900


Fotografie
Aan het eind van onze vakantie heb ik in Delhi een sloppenwijk (grootte: 1.000 gezinnen) bezocht. Niet een vreselijk arme sloppenwijk, maar eentje die de grootste armoede heeft overwonnen dankzij de adoptie van de wijk, jaren geleden, door de ouders van een vriendin. Deze beide mensen hebben het goed (zij is professor aan de universiteit en hij is eigenaar van een succesvol ingenieursbureau). Als je weet waar je moet kijken zie je heel veel sloppenwijken in India, helaas zijn ze niet allemaal zo mooi.

De ouders hebben voor de mensen van die deze sloppenwijk een school opgericht waar de jongste kinderen les kunnen krijgen voor € 3,- per maand. Ter info: in die gezinnen werkt voornamelijk alleen de vader en die verdient zo'n € 120,- per maand. Door de mensen toch een beetje geld te vragen voor het onderwijs zorgen ze dat de mensen hun waardigheid houden.

Daarnaast heeft deze vrouw en haar man voor deze wijk een soort van "vakschool" opgericht waar de "oudere jongeren" een vak kunnen leren (denk hierbij aan IT-er of naaister) en daarnaast ook ouderenonderwijs krijgen. De beide scholen liggen naast de sloppenwijk waar de mensen in wonen.

De ingang van de wijk ligt tussen het roze en blauwe huis in. Als je dat niet weet, is de kans groot dat je er zomaar voorbij loopt. De mensen op 1-hoog komen in hun woning via (vaak) een losse houten trap.

1Fotografie
Exif: 1/60s f/8.0 ISO250 35mm


De gangen in de wijk zijn er smal, maar erg kleurrijk.

2Fotografie
Exif: 1/100s f/2.5 ISO560 35mm

3Fotografie
Exif: 1/60s f/4.0 ISO280 35mm

We hebben er kennis gemaakt met een oma van zes kinderen die nu haar kleindochter in huis heeft. Haar eigen kinderen zijn inmiddels het huis uit en hebben door die adoptie van de wijk een beter leven. Ze hebben de sloppenwijk verlaten en wonen ergens anders in Delhi. Doordat oma de kleindochter in huis heeft genomen kan die nu ook een opleiding volgen. Het huis van oma is 3x4 meter groot. Hier zie je haar met d'r kleindochter.

4Fotografie
Exif: 1/60s f/4.0 ISO5600 35mm

Toen we bij haar weggingen bleek de buurman en zijn dochtertje zich net te wassen. Omdat daar in huis geen ruimte voor is, gebeurt dit gewoon voor de deur. De buurvrouw wilde zelf niet op de foto en ging snel naar binnen. Ze vond de foto die ik van haar dochter en d'r man had gemaakt wel mooi.

5Fotografie
Exif: 1/60s f/5.0 ISO1800 35mm
Fotografie


Uiteraard hebben we het lagere schooltje voor de kleine kinderen bezocht en daar heb ik enkele portretten geschoten. Prachtige kinderen hebben ze daar!

6Fotografie
Exif: 1/100s f/2.5 ISO500 35mm

7Fotografie
Exif: 1/100s f/2.5 ISO1800 35mm

Ook hebben we de detailhandelschool bezocht waar ik een portretfoto genomen heb van de lerares die de naailes verzorgde.

8Fotografie
Exif: 1/60s f/2.8 ISO2200 35mm


Bij thuiskomst heb ik deze (en nog enkele andere) foto's afgedrukt. Ze gaan volgende week mee met onze vriendin en haar gezin die na de kerst haar ouders gaat bezoeken.

 Forum: Portretten   Onderwerp: De slager

 Berichttitel: De slager
Geplaatst: 22 dec 2016 22:22 

Reacties: 19
Bekeken: 1501


In Lucknow (India) heb ik deze slager ontmoet. Een aardige man die in zijn winkel wachtte op klanten. Zijn aanbod bestond uit geit (hier te zien) of kip aangezien men in India geen koe (heilig dier) of varken (onrein) eet. De prijs van geit was zo'n €6,- per kg en de kip €2,40 per kg.

Fotografie
Exif: 1/60s f/4.5 ISO2500 35mm

 Forum: Portretten   Onderwerp: De kruidenier

 Berichttitel: De kruidenier
Geplaatst: 22 dec 2016 22:03 

Reacties: 26
Bekeken: 1692


In Lucknow (India) kwam ik tijdens een van mijn stadswandelingen deze kruidenier tegen. De beste man verkocht van alles en nog wat in zijn kleine kleurrijke winkel: rijst, kruiden, olie, tandpasta, deodorant, etc. etc. Zijn winkeltje was een ruimte van 3x3 meter waar hij (net als alle winkeliers in de winkelstraat) in de opening zat te wachten op klanten. Klanten konden niet zijn winkeltje in. Net als vele andere winkeliers pakte hij het voor je.

Fotografie
Exif: 1/60s f/3.5 ISO110 35mm
Sorteer op:  


Algemeen | Fotobeoordeling | Projecten | Diversen | Foto apparatuur en software | Markt

 

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling

 

  RSS Feed