Het is 25 apr 2024 06:31

Ga naar pagina 1, 2  Volgende



Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Architectuur   Onderwerp: TNT Terbregge

 Berichttitel: TNT Terbregge
Geplaatst: 18 apr 2016 15:59 

Reacties: 4
Bekeken: 626


Het TNT gebouw dat in de Rotterdamse wijk Terbregge ligt. Eventjes wilde ik deze foto "Kreta 1998" noemen omdat ik daar in 1998 was en kustwoningen zag die een beetje op dit gebouw lijken. Maar dat terzijde ;-)

Fotografie

 Forum: Documentaire/Reportage   Onderwerp: Overdag op de kermis

 Berichttitel: Overdag op de kermis
Geplaatst: 17 apr 2016 18:59 

Reacties: 1
Bekeken: 596


A.s. woensdag ga ik met mijn mede-cursisten in de avond kermisfoto's maken. Nu ligt die kermis bij mij om de hoek, dus dacht ik gistermiddag alvast eens wat te gaan oefenen. Dat valt tegen overdag! Het licht was om half vier nog steeds hard, omdat het kraakhelder was. Telkens als ik iets in de hoogte wilde fotograferen had ik zwaar tegenlicht. Ik besloot lekker over te belichten en daar is naar mijn smaak nog wat leuks uitgekomen. Alleen van de eerste twee foto's heb ik de kleuren iets levendiger gemaakt. Voor de rest, en die van het jongetje met het ijsje volledig, komt het zo uit de camera. Jammer dat er geen beweging in zit, maar dat hoop ik woensdag in de avond goed te maken.

1. Deze moeder doet een verplicht nummer met haar dochter.

Fotografie

2. Monster grijpt mensen.

Fotografie

3. Zoet jongetje. Die was al dat gefotografeer zat en wilde net van de draaimolen springen.

Fotografie

 Forum: Camera's, lenzen en toebehoren   Onderwerp: Polaroid filters draaien zich vast

Geplaatst: 16 apr 2016 12:56 

Reacties: 0
Bekeken: 387


Hebben jullie polaroidfilters met een draaibare schijf? Ik heb er twee, van twee verschillende merken. Beide hebben het probleem dat ze zich muurvast draaien op het Uv-filter dat ik standaard op mijn lenzen heb zitten. Ook al draai ik het Uv-filter stevig aan en draai ik het polaroid filter er losjes op, dan nog zal het polaroid filter na een aantal keren aan de tweede schijf gedraaid te hebben, zich muurvast op het Uv-filter schroeven. Kennen jullie dat probleem en is er wat aan te doen. Ik zou het Uv-filter er eerst af kunnen halen, maar dan ben ik bang dat de polaroid muurvast op de lens komt te zitten.

 Forum: Documentaire/Reportage   Onderwerp: Ovation of the Seas

 Berichttitel: Ovation of the Seas
Geplaatst: 16 apr 2016 10:32 

Reacties: 4
Bekeken: 873


Gisteren ben ik met de Rotterdamse watertaxi op fotosafari geweest om de aankomst van de Ovation of the Seas te fotograferen. Dit schip is het op een na grootste cruiseschip ter wereld. Het fotofraferen was heel erg leuk, maar ook bijzonder lastig. Zo’n taxi haalt 60 km per uur en dan bonkt dat scheepje als een gek op de golven. Je kunt dan maar één ding doen en dat is je heel goed vasthouden. Toen we eenmaal bij het cruiseschip aankwamen, dat op dat moment ter hoogte van Maassluis voer, ging de schipper langzamer, maar dan nog blijf je deinen. Ook waren we met zijn tienen en moesten om beurten op het achterdek of bij de zij-ingang zitten. Het was onmogelijk je eigen compositie te bepalen, je moest schieten wat je op een moment schieten kon. Ik had op voorhand een plannetje gemaakt wat ik mee zou nemen en hoe ik zou fotograferen. Mee: één camera, één 18-200 mm lens, geen filters, reservebatterij, reservegeheugenkaart en plastic regenhoes. Hoe: stand Tv, 1/1000 sec en ISO zodanig instellen dat het diafragma tussen 5 en 8 kan uitkomen. Dat schip is 324 meter lang en bij een afstand tot 250 meter zou de scherptediepte voldoende moeten zijn. Hieronder een selectie van het resultaat. Ik hoop dat er voor jullie net zoveel te genieten valt als voor mij. Ik heb in ieder geval een werelddag gehad!

1.
Fotografie

2.
Fotografie

3.
Fotografie

4.
Fotografie

5.
Fotografie

6.
Fotografie

7.
Fotografie

8.
Fotografie

 Forum: Architectuur   Onderwerp: Rotjeknor

 Berichttitel: Rotjeknor
Geplaatst: 14 apr 2016 00:42 

Reacties: 4
Bekeken: 711


Ok, ik weet het. Ik heb iets met architectuur. Maar als je in Rotterdam woont, dan heb je niet veel keus als je er 's avonds na het eten eventjes op uit gaat. Ik hoop dat het net zo smaakt als mijn eten vanavond ;-)

1. Deloitte gebouw

Fotografie

2. Calypso 1

Fotografie

3. Calypso 2

Fotografie

4. World Trade Center

Fotografie

 Forum: Maandopdracht April   Onderwerp: Maandopdracht groen april Pim (nu met opnamedatum)

Geplaatst: 14 apr 2016 00:07 

Reacties: 7
Bekeken: 841


We hebben een groene Pinoccio in Rotterdam. Ik lieg niet! En ik heb geen flauw idee waarom-ie groen is ... maar hij is groen. Update: genomen op 13 april 2016 om 20:39.

Fotografie

 Forum: Architectuur   Onderwerp: Netkous

 Berichttitel: Netkous
Geplaatst: 13 apr 2016 10:17 

Reacties: 2
Bekeken: 539


De nieuwe fietsbrug over de A15, van Rotterdam Zuid naar Rhoon. Ook wel "de netkous" genoemd. Dat ding ligt daar heel vreemd, het gaat van nergens naar nergens. Ik was daar ongeveer een half uur en heb drie fietsers voorbij zien komen. Een mooi ding, maar volgens mij weggegooid geld.

Fotografie

 Forum: Architectuur   Onderwerp: Het eiland van Brienenoord

 Berichttitel: Het eiland van Brienenoord
Geplaatst: 12 apr 2016 23:19 

Reacties: 8
Bekeken: 706


Ik ben er weer eens geweest, op het eiland van Brienenoord. Een van de meest vreemde en minst bekende plekken van Rotterdam. Een eiland onder een brug met 12 verkeersbanen vol auto's en vrachtwagens. Een verlaten stukje natuur. Ook de volkstuintjes liggen er amechtig bij.

1.

Fotografie

2.

Fotografie

3.

Fotografie

 Forum: Architectuur   Onderwerp: Golden hour in Rotterdam

 Berichttitel: Golden hour in Rotterdam
Geplaatst: 12 apr 2016 20:53 

Reacties: 7
Bekeken: 751


Het gouden uurtje vanuit het raam:

Fotografie

 Forum: Architectuur   Onderwerp: Kubuswoningen aan de Blaak in Rotterdam

Geplaatst: 10 apr 2016 19:59 

Reacties: 8
Bekeken: 961


Jarenlang kon deze foto niet gemaakt worden, omdat precies hieronder een bamboebuitenbar van café Plan C stond. Die bar is nu weggehaald en nu kun je deze positie weer innemen!

Fotografie

 Forum: Architectuur   Onderwerp: Bollenvelden in de stad ... + UPDATE ingezoomd

Geplaatst: 08 apr 2016 00:11 

Reacties: 6
Bekeken: 815


... althans zo lijkt het ;-)

Fotografie

UPDATE Henry vond de witte baan storend voor de associatie met bollenvelden. In Rotterdam hebben we ook witte bloemetjes hooooor ;-) maar eens kijken of het ingezoomd beter smaakt:

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Nog drie keer Nieuw Zeeland

 Berichttitel: Nog drie keer Nieuw Zeeland
Geplaatst: 08 apr 2016 00:07 

Reacties: 8
Bekeken: 900


Twee panorama's en een gewone foto van de Tongariro Pass op het Noordereiland van Nieuw Zeeland. Foto-technisch misschien niet zo heel erg interessant, maar volgens mij wel spectaculair om te zien (en vooral om er te zijn).

1. Hier zijn we net over de pas gekomen en dalen af naar drie bergmeertjes. Het is daar erg onherbergzaam met weinig tot geen vegetatie en het licht is er hard.

Fotografie

2. Hier zijn we de meertjes voorbij gelopen en blikken we terug op de pas. Het eerste panorama is gemaakt vanaf de pas tussen de rode krater en donkere bergtop linksboven in beeld. Overigens ligt Mount Doom (uit Lord of the Rings) achter de bergketen waarop je kijkt. We mochten die berg helaas niet op vanwege de giftige gassen die uit de berghelling opstijgen.

Fotografie

3. Hier nog even ingezoomd op de rode krater en de helling waarlangs we waren afgedaald.

Fotografie

Veel kijkplezier en als je ooit de kans krijgt om naar Nieuw Zeeland te gaan: doen!

 Forum: Architectuur   Onderwerp: Hong Kong uitbreiding in HDR + UPDATE

Geplaatst: 06 apr 2016 17:02 

Reacties: 14
Bekeken: 1587


Ik doe haast nooit HDR omdat ik het vaak te overdreven vind. Voor urbex vind ik het echt toevoegen maar verder haast nooit. Was het trouwens iemand opgevallen dat mijn twee Nieuw Zeeland foto's ook HDR zijn? Hier twee HDR's van Hong Kong, duidelijk als HDR herkenbaar, maar hopelijk niet te overdreven.

1. in panorama
Fotografie

1a. origineel op EV 0, alleen verscherpt op dezelfde manier als de HDR
Fotografie

2. hijskranen
Fotografie

 Forum: Architectuur   Onderwerp: New Orleans in zwart/wit

 Berichttitel: New Orleans in zwart/wit
Geplaatst: 05 apr 2016 20:56 

Reacties: 7
Bekeken: 933


Vreemd, Normaal hou ik niet zo van dit soort bewerkingen, maar in dit geval was het de enige goede oplossing. Voor mij dan :-)

Fotografie

 Forum: Documentaire/Reportage   Onderwerp: Op straat in Hong Kong

 Berichttitel: Op straat in Hong Kong
Geplaatst: 05 apr 2016 16:53 

Reacties: 2
Bekeken: 616


Op de terugweg van Nieuw Zeeland naar huis, maakte ik een tussenstop van 2 dagen in Hong Kong. Achteraf bezien veel te kort, want wat daar op straat te zien is enorm interessant.

1. Winkel waar ze 1 vis verkopen?

Fotografie

2. Rollator waarmee je gewoon door kunt werken? Laat onze regering dat maar niet zien ...

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Nieuw Zeeland

 Berichttitel: Nieuw Zeeland
Geplaatst: 04 apr 2016 23:34 

Reacties: 8
Bekeken: 853


In 2010 was ik in Nieuw Zeeland en Hong Kong en heb daar veel foto's gemaakt. Door omstandigheden ben ik er nooit aan toegekomen er wat mee te doen. Vandaag kwam ik er een paar tegen. Hier twee natuurfoto's uit Nieuw Zeeland. Een bergmeer bij Tongariro en een boom in Queenstown. Overigens vond ik het erg moeilijk om in NZ te fotograferen. De meeste bezienswaardigheden kon ik alleen overdag bezoeken, tussen de gouden uurtjes in. Overdag is het licht erg hard en dat komt je foto's niet ten goede ...

1. bergmeer

Fotografie

2. boom (zie je 'm?)

Fotografie

 Forum: Architectuur   Onderwerp: De Rotterdam

 Berichttitel: De Rotterdam
Geplaatst: 02 apr 2016 16:16 

Reacties: 18
Bekeken: 1815


Fotografie
Mega-gebouw "De Rotterdam", uiteraard te Rotterdam. Het gebouw bestaat uit een appartemententoren, kantorentoren en hoteltoren. Het gebouw heeft geloof ik de grootste vloeroppervlakte in Europa.

Fotografie

 Forum: Architectuur   Onderwerp: Brug bij Spijkenisse

 Berichttitel: Brug bij Spijkenisse
Geplaatst: 01 apr 2016 19:25 

Reacties: 5
Bekeken: 754


Ik weet niet of iemand van jullie in Spijkenisse woont, maar ik vind het erbuiten mooier dan erbinnen.

Fotografie

 Forum: Architectuur   Onderwerp: Rotterdam by night

 Berichttitel: Rotterdam by night
Geplaatst: 01 apr 2016 19:19 

Reacties: 6
Bekeken: 1027


Hangend uit mijn raam .... maak ik er maar een langere zin van want ik krijg het bericht: "je bericht bevat te weinig tekens"????

Fotografie

 Forum: Ratjetoe (Niet ter beoordeling)   Onderwerp: Bijvangst

 Berichttitel: Bijvangst
Geplaatst: 31 maart 2016 14:09 

Reacties: 1
Bekeken: 711


Ik liep door het nieuwe onderwijscentrum van het EMC in Rotterdam en kwam deze krukjes tegen. Vond ze er wel grappig bijstaan met die prullenbak en die ronde lamp. Terwijl ik bezig was te kijken of er een mooie foto van te maken viel, kwam ineens die jongen in beeld. Als die nou van links was gekomen was die lege plek daar mooi opgevuld. Maar helaas ...

Fotografie
Sorteer op:  


Algemeen | Fotobeoordeling | Projecten | Diversen | Foto apparatuur en software | Markt

 

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling

 

  RSS Feed