Het is 10 jul 2020 04:08

Ga naar pagina 1, 2, 3  VolgendeDoorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Insecten   Onderwerp: Teek + voorbeelden van stackframes.

Geplaatst: 30 jul 2019 14:11 

Reacties: 16
Bekeken: 406


Teek , in een stadium waarin ze nog maar amper gedronken heeft. Flinterdun nog. Meestal vind ik die kleine critters best mooi maar bij deze heb ik toch zoiets van.... liever niet op , en zeker niet in, mijn lijf.

Fotografie

Groetjes,
Werner

 Forum: Ratjetoe (Niet ter beoordeling)   Onderwerp: Vier Chinezen en een Amerikaan + tweede poging

Geplaatst: 21 jan 2019 22:19 

Reacties: 7
Bekeken: 1798


Hallo lieve mensen.
Zoals jullie wel weten ben ik geen photoshopvriend en bijgevolg trek ik mijn plan naar behoefte. Vandaag heb ik mijn vrouwke een plezierke gedaan en een foto gemaakt voor op onze FB. Toch wil ik dit vrij onbekende ras even opnieuw voorstellen. Op de achtergrond , onze bijna 11 jaar oude Amstaff, Hummer.
De andere hondjes zijn Chinese Crested Dogs, oftwel De gekuifde chinese naakthond. Ter info, de nederlandse naam is een beetje verwarrend daar men zou denken dat ze allemaal naakt zijn. Niets is minder waar. De linkse op de foto is de zus van die wittekop naast haar. De rosse en de zwart/witte zijn verre nichten. Het zijn zowaar de vier varianten van dit ras en men kan ze ook in één en hetzelfde nest geboren zien worden. De naaktjes hebben een soort afwijkend gen dat hun gedeeltelijke kaalheid teweeg brengt. De volle vacht variant zoals ons Gipsy is de genetisch sterkste variant en moet bijgevolg op shows (waar wij niet aan meedoen trouwens) ook voldoen aan alle eisen zoals andere honden waaronder bijvoorbeeld een vol gebit. De nakies mogen hier en daar een tandje missen. Raar, maar waar. Gipsy is een , wat men noemt, powder puff en is behaard zoals eender welke andere hond. De neklijn wordt een beetje bijgeschoren. Waarom? Showelement , niets meer. Reza , naast haar, is een hairy hairless. Zij heeft een behaard lichaam maar te weinig vol van haar om te laten staan dus wordt ze geschoren. Qiana, de rosse/bruine is een medium hairless. Beetje beharing op rug en billetjes maar armzalig te noemen. Scheren is een must om haar mooi te laten uitzien. Queen, de zwart/witte is een true hairless. Amper extra beharing, zelfs kopje en poten en staart zijn minimaal behaard. Zeer dunne haartjes ook. Heeft amper een scheerbeurt nodig. Enkel haar snuitje gaat wat warrig uitzien na een tijdje. Uiteraard krijgt zij dezelfde verzorging en af en toe een scheerbeurtje is niet overbodig. Verder zijn ze een beetje zot van doen, een hoekje af. Zeer energiek , zeer trouw en intelligent, ook koppig. En nakies zullen zelden apart gaan soezen, rusten of slapen. Ze liggen vaak gewoon boven op elkaar. Bij de eerste zonnestraaltjes krijgen ze een zonnebrandcrème , nadien kunnen ze goed tegen de zon daar ze bijna volledig zwart kleuren op hun huid. In de winter , zoals nu, lekker koud buiten, krijgen ze bij het buiten gaan soms een jasje aan. Hun garderobe is groter dan de mijne dankzij mijn vrouwke :D :D Als het echt vriest en ze willen echt gaan spelen buiten is een warme jas of trui geen luxe voor de nakies. Snel in en uit voor een plaske of k*kske kan echter ook zonder extra kledij natuurlijk.
Voila sè, bij deze een nieuwe update en wat info over onze kleine viervoetertjes.

Fotografie

Fotografie


Grtjs,
Werner

 Forum: Insecten   Onderwerp: Een simpel vliegje

 Berichttitel: Een simpel vliegje
Geplaatst: 27 dec 2018 22:20 

Reacties: 19
Bekeken: 1047


Blauwe bromvlieg. Tongetje uitsteken, een beetje onbeleefd maar wel mooi om eens van dichterbij te bekijken.

Fotografie

Groetjes,
Werner

 Forum: Insecten   Onderwerp: Eikelboorder reflectie + UPDATE

Geplaatst: 24 dec 2018 09:46 

Reacties: 12
Bekeken: 787


Een eerste poging gedaan om dit snuitkevertje in een "natuurlijk" houding te fotograferen.
De reflectie is gedaan op mijn smartphoneglas. Ik moet dringend op zoek naar een kleiner stukje reflectieglas want nu is de ruimte binnen de diffuser te klein om deftig te positioneren of herpositioneren. Ik had gehoopt dat de zijantennes net dat tikkeltje beter tot hun recht kwamen maar dat wordt uiteraard een werkpunt in een volgende setup. In de reflectie zijn de zijantennes beter geïsoleerd van het lijfje waardoor ze mooier opvallen.
Update: Antennes vrij gezet. Misschien is de foto ietsje overbelicht op plaatsen??? Of kan het nog? Alle meningen zijn welkom. Ik kan enkel bijleren !!! Ook heb ik het achterpootje niet in de stack gezet. Hierdoor een wazig pootje wat volgens mij net ietsje meer diepte geeft in het beeld.

Aan iedereen een fijne kerst gewenst.

Fotografie

Fotografie

Grtjs,
Werner

 Forum: Insecten   Onderwerp: Gaasvliegje of ook: Goudoogje

Geplaatst: 22 dec 2018 12:16 

Reacties: 12
Bekeken: 1165


Gaasvliegje in front.

Fotografie

Bedankt voor het kijken.
Grtjs,
Werner

 Forum: Insecten   Onderwerp: Eikelboorder

 Berichttitel: Eikelboorder
Geplaatst: 20 dec 2018 18:07 

Reacties: 17
Bekeken: 1089


Fotografie
Deze kleine snuitkever is een eikelboorder. Althans volgens mij, want het verschil met de hazelnootboorder is zeer klein. Maar daar er hier een zeer grote eik staat en deze kevertjes hier vrij veel voorkomen ga ik ervan uit dat het geen hazelnootboorders zijn met een identiteitscrisis.

Fotografie

Alle comments en kritieken zijn steeds welkom.
Grtjs,
Werner

 Forum: Insecten   Onderwerp: Geen blinde bij ...

 Berichttitel: Geen blinde bij ...
Geplaatst: 19 nov 2018 14:07 

Reacties: 9
Bekeken: 646


Maar wel een Blinde Bij :D
Vreemde naam voor een zweefvlieg die niet blind is. Wie verzint het ?

Focusstacking techniek , 230 frames. Misschien een vreemde compo , i know. Maar ik ga voor de details en ik wou hier toch vooral de mooie , bijna glazen, vleugel(s) en het lijfje de voorkeur geven.

Fotografie

Grtjs,
Werner

 Forum: Insecten   Onderwerp: Big Smile (+ update)

 Berichttitel: Big Smile (+ update)
Geplaatst: 12 nov 2018 22:11 

Reacties: 13
Bekeken: 920


Hoikes,
vandaag een , al enkele dagen, dode libel gefotografeerd. Het hoofd bestaat uit een stack van 300 frames. Nadien heb een stack gedaan van de vleugels van 280 frames. Beide samengestelde stacks in PS samengevoegd tot dit beeld. Nadien de vele stofdeeltjes in ps verwijderd. Dode diertjes bevatten uiteraard een hoop kleine stofdeeltjes. En om de haartjes niet in de war te brengen neem ik eerst een foto zoals ik ze vind. Ik heb zojuist de libel een ultrasoon-bad gegeven. Ben benieuwd morgen of ze er nog mooi gecoiffeurd :-) uitziet. Alles is weer handmatig gebeurd met DIY materiaal als diffuser. Totale tijd was ongeveer 8 uur waarvan 3 uur fotograferen. De rest is pc-time zoals het stacken zelf in Zerene en de nabewerking in PS. Hopelijk is het de moeite waard voor jullie om te bekijken. Ik ben er alleszins vrij tevreden over. Het is mijn eerste libel. Reden hiervan is.... je vindt ze bijna nooit dood en nog iets of wat toonbaar. Deze zat op mijn terras met een vleugel af. Ik heb ze gewoon in een grote open doos gezet maar ze is nooit meer vertrokken. Maar ze krijgt nu een leven op the worldwideweb. :-)

Fotografie

Fotografie

Alle comments worden gewaardeerd.
Grtjs,
Werner

 Forum: Insecten   Onderwerp: Mottige mot

 Berichttitel: Mottige mot
Geplaatst: 28 okt 2018 22:18 

Reacties: 11
Bekeken: 1255


Lang geleden dat ik nog iets gepost heb hè. De zomer , de tuin , de nieuwe pups ... weinig tijd en goesting gehad. Mooie zomer geweest , veel zon en veel fun. Nu weer af en toe tijd maken voor een fotoke en deze kleine mot lag voor het grijpen. Focusstacking techniek van ±200 frames.

Fotografie

Bedankt voor het kijken. Alle opmerkingen zijn welkom.

Grtjs,
Werner

 Forum: Insecten   Onderwerp: Goudwespje

 Berichttitel: Goudwespje
Geplaatst: 08 jul 2018 16:07 

Reacties: 20
Bekeken: 900


Goudwespje: Stack van 143 frames, vergroting 9:1. Diertje zelf is enkele mm groot. Ben al lang blij dat ik de antennes een beetje deftig heb kunnen priemelen. Ik heb het diertje verschillende dagen in een andere positie geplaatst , gehangen, bevochtigd en opnieuw laten 'drogen' om uiteindelijk toch een mooie stack te kunnen maken. Na 4 pogingen , en dus een dikke 500 foto's later, tot deze foto gekomen.
Pffff, blij dat het erop zit..... voorlopig toch.

Fotografie

Bedankt voor het lezen en het kijken.
Meningen en vragen zijn altijd welkom, zoals steeds.

Grtjs,
Werner

 Forum: Insecten   Onderwerp: Vliegje met wit baardje

 Berichttitel: Vliegje met wit baardje
Geplaatst: 30 jun 2018 18:24 

Reacties: 5
Bekeken: 359


Ik ken deze vlieg niet maar ze wil wel een kusje geven :D
Focusstack 145 frames , eens een ander kleurtje dan zwart als achtergrond.

Fotografie

Meningen altijd welkom.
Grtjs,
Werner

 Forum: Insecten   Onderwerp: Eyes + nieuwe update

 Berichttitel: Eyes + nieuwe update
Geplaatst: 26 jun 2018 11:52 

Reacties: 12
Bekeken: 572


Regendaasje.
Focusstacking and stitching techniek.
Totaalbeeld genomen met 200 frames. Omdat bleek dat de ogen door de antennes heen waar te nemen waren heb ik een tweede stack (60 frames) gedaan van enkel de antennes en deze twee stacks samengevoegd tot één beeld. Achteraf een beetje bij gewerkt in PS met mijn zeer beperkte kennis hiervan.

Fotografie

De update is er gekomen na een dialoog met andere fotografen die ook de symmetrie misten en het diertje niet helemaal recht stond. Ook de haartjes boven op het koppie zijn nu veel scherper. Dus een nieuwe daas gezocht (mijn vrouw moet maar even in het gras wandelen en ze zitten er boven op.... de dazen hè :D :D ). Persoonlijk vind ik hem beter. Nu jullie gedacht nog.... SHOOT !

Fotografie


Bedankt voor het kijken en zoals altijd, tips welkom.

Grtjs,
Werner

 Forum: Insecten   Onderwerp: Koning der wespen.

 Berichttitel: Koning der wespen.
Geplaatst: 23 jun 2018 18:30 

Reacties: 20
Bekeken: 1062


Fotografie

Prachtige horzel in Belgische driekleur. Mag vandaag wel hè, na de 5-1 overwinning op Tunesië.


Fotografie


Gtjs,
Werner

 Forum: Insecten   Onderwerp: Simpel soldaatje

 Berichttitel: Simpel soldaatje
Geplaatst: 23 jun 2018 00:04 

Reacties: 8
Bekeken: 524


Niet meer of niet minder: een soldaatje in het groen.

Fotografie

Bedankt voor het kijken.

Grtjs,
Werner

 Forum: Insecten   Onderwerp: Kever met een uitdaging.

 Berichttitel: Kever met een uitdaging.
Geplaatst: 13 jun 2018 20:34 

Reacties: 6
Bekeken: 556


Kevertje in het groen...

Fotografie

Grtjs,
Werner

 Forum: Insecten   Onderwerp: Rare snuit'er

 Berichttitel: Rare snuit'er
Geplaatst: 10 jun 2018 11:04 

Reacties: 4
Bekeken: 419


Ze zeggen dat ik altijd en overal mijn snuit ertussen steek. Tja, wat zou ik er anders mee doen.

Fotografie


Foto is gemaakt met een ringflits die ik homemade gediffused heb. Mocht het licht nog minder zijn. Storen de witte blaadjes het beeld? Shoot !!
Bedankt voor het kijken.

Grtjs,
Werner

 Forum: Insecten   Onderwerp: Héééy, ik zie uw huis van hier...

Geplaatst: 08 jun 2018 22:18 

Reacties: 13
Bekeken: 462


Na een tijdje in de tuin gewerkt te hebben vandaag even tijd gemaakt voor enkele kiekjes.

Fotografie


Opbouwende kritiek altijd welkom.
Bedankt voor te kijken.

Groetjes ,
Werner

 Forum: Insecten   Onderwerp: Hommeltje oog in oog

 Berichttitel: Hommeltje oog in oog
Geplaatst: 12 apr 2018 20:50 

Reacties: 7
Bekeken: 370


Hommeltje , stack van 135 frames.

Fotografie

Het doel laat weinig compo toe. Hoe ziet een hommeltje eruit , face to face? Wel...zo ! :D :D
Uiteraard zijn weer alle meningen welkom.

Grtjs,
Werner

 Forum: Insecten   Onderwerp: Zebraspringspinnetje.

 Berichttitel: Zebraspringspinnetje.
Geplaatst: 02 apr 2018 11:33 

Reacties: 11
Bekeken: 606


Ik heb geprobeerd om de spin zo natuurlijk mogelijk weer te geven. Een heel gepruts. De pootjes verkrampen snel tot een kluwen. De ondergrond is een soort van vrij vaste zwarte mousse/piepschuim. Omdat de pootjes hierop een betere grip hebben , kan ik ze net iets makkelijker posteren.

Fotografie


Fotografie


De spinnetjes zijn mooi genoeg. Nu hopen dat de foto's ook meevallen :D
Laat jullie gaan ....


Grtjs,
Werner

 Forum: Insecten   Onderwerp: Gewapend tot de tanden.

 Berichttitel: Gewapend tot de tanden.
Geplaatst: 28 maart 2018 21:03 

Reacties: 27
Bekeken: 1349


Fotografie
Springspinnetje. Enkele millimeters groot. Vergroting 9x, stack van 350 frames, manueel.
Prachtige diertjes, spijtig genoeg vormen ze hier soms echt een plaag. Maar ze zijn zo fotogeniek. Eén van mijn lievelingsonderwerpen. En ze zijn er in alle groottes en met verschillende kleuren. Jullie gaan er nog enkele mogen zien de komende tijd. :D


Fotografie


Enkel wat opgekuist en belichting minimaal aangepast (omdat het bij mij toch niet lukt deftig te bewerken LOL). Wel de achtergrond mooi egaal zwart gemaakt.
Sorteer op:  


cron

Algemeen | Fotobeoordeling | Projecten | Diversen | Foto apparatuur en software | Markt

 

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling

 

  RSS Feed