Het is 25 apr 2024 17:50




Doorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Las dunas

 Berichttitel: Las dunas
Geplaatst: 26 jan 2013 22:30 

Reacties: 7
Bekeken: 871


Wie naar gran canaria geweest is, kent het fenomeen las dunas wel, een behoorlijke zandvlakte waar jan en alleman overheen rent.

Ik heb braaf gewacht tot iedereen weg was, tot de zon weg was en zo vlak voor zonsondergang kwam ik dit licht tegen toen de laatste zonnestraal de duin ving.

De vele voetsporen vind ik afleidend werken, maar tegelijkertijd geeft het wel wat diepte, ik twijfel er een beetje over, wellicht is jullie mening duidelijker.

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: France, sunset

 Berichttitel: France, sunset
Geplaatst: 26 jan 2013 22:23 

Reacties: 12
Bekeken: 1126


Ik heb al eerder laten zien dat ik erg graag met zonsondergangen speel, evenals stromend water dat door langere sluitertijd een waas wordt.

Eigenlijk heb ik het al eerder laten zien, maar dit keer dichterbij huis genomen, in frankrijk om precies te zijn. Wellicht al eerder gezien op een ander fotoforum alwaar ik actief ben, in dat geval mijn excuses.

Ik krijg de horizon niet geheel recht in PS, toch echt tijd voor die cursus photoshop hoor :blush
Ondanks dat hoop ik dat het jullie goedkeuring weg kan dragen.

Fotografie

 Forum: Urban   Onderwerp: Broken dreams

 Berichttitel: Broken dreams
Geplaatst: 15 nov 2012 22:40 

Reacties: 1
Bekeken: 683


Ik heb onlangs een eerste poging gedaan in de urban wereld, afgezien van het feit dat het spannend was, heb ik moeten rennen met mijn corpulente achterwerk voor de marechaussee.

Met mijn omvang valt het niet mee, ik denk dan ook dat deze tak van fotografie voor de fittere slankeren onder ons is ;)

Anyway, ik zat verstopt in een leegstaand pand en werd getroffen door het raam. Ik zat daar, en zag een pad van glas naar het raam toe... een pad naar het licht.

Natuurlijk wilde camera niet meewerken, en ruim 100 foto's later, in de M stand met iedere keer net een stapje andere belichting vond ik deze er het best uitkomen.

Het is voor mij een nieuwe tak van fotografie en alhoewel mijn eerste poging niet zo'n succes is, moet ik zeggen dat het me toch wel raakt.

Ik zag al dat er hier een paar bijzitten die echt een expert zijn op dit gebied, dus ik heb nog een lange weg te gaan :up

Fotografie

 Forum: Architectuur   Onderwerp: Bangkok sunset

 Berichttitel: Bangkok sunset
Geplaatst: 15 nov 2012 22:14 

Reacties: 5
Bekeken: 1001


Tijdens mijn laatste trip naar bangkok vorige maand stond ik op het banyan tree hotel uit te kijken hoe de zon ten onder ging boven de stad der engelen (bangkok).

Bangkok is eigenlijk best wel een vieze stad met veel smog (na drie dagen is je snot zwart) en toen de zon de smoglaag raakte, kwam er een vieze kleur in te zitten.

Ik heb met een cokin filterset (nd grad en sunset filter) het verschijnsel wat versterkt om zo deze kleuren te krijgen (die in het echt wat minder dramatisch waren hoor).

Terwijl de verliefde stelletjes om mij heen dromden om elkander een kusje te geven bij deze zonsondergang, stond ik arm in arm met mijn camera, en heb er dit van gemaakt.

Ik hoop dat het jullie goedkeuring kan wegdragen, ik vond het dramatische juist een toevoeging, maar misschien vinden jullie het wel too much.

Fotografie

 Forum: Transport   Onderwerp: de trein bij zonsondergang

 Berichttitel: de trein bij zonsondergang
Geplaatst: 14 nov 2012 21:41 

Reacties: 11
Bekeken: 1329


Je kent het wel, de intercity die 2 maal of 4maal per uur langsraast (afhankelijk waar je woont).

Op een besneeuwde dag heb ik de rails opgezocht, met cokin filters de lucht wat prettiger gemaakt zodat er geen te grote verschillen zijn en er delen dichtlopen, lijnen opgezocht, het juiste moment afgewacht en toen.....

geen trein... wissels vastgevroren? vierkante wielen? het duurde en het duurde, uiteindelijk kwam er een trein langsgeraast en toen was het alleen nog maar een klik op het juiste moment

Dit is het resultaat geworden.

Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Sunset Phuket

 Berichttitel: Sunset Phuket
Geplaatst: 14 nov 2012 15:58 

Reacties: 22
Bekeken: 3013


Fotografie


Goedemiddag allemaal.
Ik heb mijzelf zojuist voorgesteld en wilde graag mijn eerste foto laten zien. Heeeeeel soms komt er eens een foto uit de camera waar ik wel blij mee ben en deze wil ik dan wel laten zien (de 999.999 andere eindigen in de prullenbak) ;)

Deze foto is geschoten tegen zonsondergang, om de lucht wat te dramatiseren heb ik gebruik gemaakt van een cokin filter.
Op dat moment kwam er een flinke onweersbui aan dus de valse contrasten waren alom aanwzig.

De camera wilde niet precies doen wat mijn ogen zagen, dus ik heb in M stand een half uur zitten prutten in de naderende regen/onweer terwijl de lokale bevolking met lede ogen aanmoest zien hoe deze speklap zat te prutsen met zijn camera.

Ik hoop dat hij jullie goedkeuring kan wegdragen, of wellicht wel helemaal niet.

Fotografie
Sorteer op:  


Algemeen | Fotobeoordeling | Projecten | Diversen | Foto apparatuur en software | Markt

 

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling

 

  RSS Feed