Het is 20 sep 2020 12:06

Ga naar pagina 1, 2  VolgendeDoorzoek de resultaten:

Auteur Bericht

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Reitdiephaven II

 Berichttitel: Reitdiephaven II
Geplaatst: 31 dec 2015 14:48 

Reacties: 12
Bekeken: 895


Nee, dit is niet dezelfde foto. :P Wel exact hetzelfde standpunt. Maar dan een half jaar later, sochtends in december. Eigenlijk had ik dit al in gedachten toen ik een half jaar eerder de andere foto maakte. Maar uiteindelijk weet ik eigenlijk niet welke ik beter vind, beide hebben ze hun charmes. Ik ben natuurlijk wel benieuwd wat jullie eigenlijk vinden. Bedankt en alvast de beste wensen voor het nieuwe jaar!


Fotografie
.

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Reitdiephaven

 Berichttitel: Reitdiephaven
Geplaatst: 21 dec 2015 13:17 

Reacties: 35
Bekeken: 2508


Fotografie
Fotografie
Een foto van afgelopen zomer: huisjes bij de Groningse jachthaven Reitdiephaven. Ik wilde er al een tijdje foto's gaan maken en had eigenlijk bedacht dat 's ochtends in de winter de beste tijd zou zijn. Maar aangezien ik in de buurt op bezoek was bij familie en ik graag een foto lokatie in ieder geval een keertje in het echt gezien heb, ben ik er toch gewapend met camera naartoe geweest. Het bleek mooier dan verwacht, en met het onderstaande resultaat ben ik toch wel erg blij :)


Fotografie

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Speuld Delight

 Berichttitel: Speuld Delight
Geplaatst: 25 nov 2015 17:01 

Reacties: 4
Bekeken: 516


Nog een foto van het Speulderbos, nog even nagenieten van de prachtige herfst die we dit jaar hadden. Deze is iets eerder op de ochtend genomen als de andere foto. Aanvankelijk begon die dag bewolkt, tot steeds vaker de zon doorbrak. Deze foto was precies op zo'n moment dat de zon er even door kwam, en er prachtig licht door het bos scheen.


Fotografie

.

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Speulderpracht

 Berichttitel: Speulderpracht
Geplaatst: 08 nov 2015 23:43 

Reacties: 19
Bekeken: 1218


Fotografie
Nog een foto van het Speulderbos, iets eerder op de ochtend als de andere foto. Aanvankelijk begon de dag bewolkt, tot steeds vaker de zon doorbrak. Deze foto was precies op zo'n moment dat de zon er even door kwam, en er prachtig licht door het bos scheen.


Fotografie


.

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Dansende bomen

 Berichttitel: Dansende bomen
Geplaatst: 02 nov 2015 15:01 

Reacties: 26
Bekeken: 1466


Fotografie
Na het uitje van een paar weken geleden was ik wel geïnspireerd om nog eens een keer 's ochtends te gaan. Het bos is zowieso nu prachtig met fantastische herfstkleuren, maar na een tijdje kwam de zon er door met een prachtig lichtspel tot gevolg.


Fotografie


.

 Forum: Flora   Onderwerp: 2x2 dezelfde paddo's maar toch anders

Geplaatst: 17 okt 2015 13:34 

Reacties: 6
Bekeken: 394


Een koppeltje paddo, met en zonder direct zonlicht. Gemaakt tijdens het leuke Speulderbos uitje :)

Ik heb de sfeer geprobeerd te versterken, door bij de één juist wat bruinigere/donkerdere tonen te benadrukken, en bij de andere juist wat meer het zonnige te versterken. Ben benieuwd welke de voorkeur heeft...


Fotografie


Fotografie


.

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Zeelandbrug II

 Berichttitel: Zeelandbrug II
Geplaatst: 05 okt 2015 12:07 

Reacties: 31
Bekeken: 891


Fotografie
Ook deze foto heb ik genomen in mijn vakantie, afgelopen augustus, grofweg 3 kwartier voor DEZE foto. De zon was hier echt nét opgekomen en ik had de mazzel met een heel mooie wolkenlucht!


Fotografie

.

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Zeelandbrug

 Berichttitel: Zeelandbrug
Geplaatst: 30 sep 2015 22:03 

Reacties: 19
Bekeken: 834


Ik was al eens eerder bij de Zeelandbrug geweest, toen vanuit Utrecht. Tijdens afgelopen vakantie vlak bij Domburg was het een stuk dichterbij, ik kon zo'n kans natuurlijk niet laten lopen.... Op een ochtend er naartoe gereden en onder andere iets na zonsopgang deze foto geschoten. Eea dusdanig uitgekiend qua timing dat het op dat moment eb was, en er allerlei stenen met schelpen boven de waterlijn lagen. Er was niet veel wind, maar met 2 min sluitertijd kwam er toch nog wat beweging in de lucht. Geschoten met een 10-stops ND filter.


Fotografie

.

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Nog nét geen bloedmaan

 Berichttitel: Nog nét geen bloedmaan
Geplaatst: 28 sep 2015 09:45 

Reacties: 17
Bekeken: 717


Een simpel technisch plaatje met enkel de maan, vlak voor deze volledig verduisterd was. Ik vond hem toch wel leuk geworden en wilde hem in al het bloedmaan geweld hier op PD jullie niet onthouden ;)


Fotografie

.

 Forum: Portretten   Onderwerp: Vakantie "snapshot"

 Berichttitel: Vakantie "snapshot"
Geplaatst: 24 sep 2015 22:41 

Reacties: 10
Bekeken: 620


Een snapshot, in de zin dat het niet geposeerd is. Een middagje spelen met de camera op de camping tijdens vakantie. Ik was zelf wel blij met het licht enzo, maar ik ben erg benieuwd was jullie ervan vinden.


Fotografie

.

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Paaltjes op het strand

 Berichttitel: Paaltjes op het strand
Geplaatst: 23 sep 2015 14:42 

Reacties: 26
Bekeken: 1346


Deze foto is in dezelfde week genomen als de foto uit mijn eerdere post, 's avonds op het strand van net buiten Domburg, vlak voor de zon onder ging. Met een Samyang 14mm, een lens zonder AF.


Fotografie

.

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Zeeland na de storm

 Berichttitel: Zeeland na de storm
Geplaatst: 20 sep 2015 14:31 

Reacties: 28
Bekeken: 1410


Fotografie
Na een lange tijd van stilte ook weer eens een foto van mij. 's Avonds op het strand vlakbij Domburg, nadat een stevige bui met veel wind en regen voorbij was getrokken.


Fotografie


.

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Landschap bij maanlicht

 Berichttitel: Landschap bij maanlicht
Geplaatst: 08 nov 2014 23:05 

Reacties: 17
Bekeken: 1610


Ik doe er nog maar eens eentje. Een plaatje van vannacht op één van de zandverstuivingen die Nederland rijk is. Het was (bijna) volle maan, waardoor er veel licht was. Het is een beetje een experimentje dat ik al een hele tijd wilde doen en aangezien ik toch al een paar uur wakker in bed lag te woelen, gewoon maar gear gepakt en in de auto gestapt.

De foto lijkt wel bijna overdag gemaakt, maar schijn bedriegt: belichting van 45sec. bij ISO3200 en f/8 diafragma (door een Samyang 14mm). Nou ja, overdag zie je ook geen sterren natuurlijk... Korreligheid van de voorgrond is zand met ontelbare inslagkraters van regen druppels.


Fotografie

.

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Stormachtig Scheveningen

 Berichttitel: Stormachtig Scheveningen
Geplaatst: 02 nov 2014 21:38 

Reacties: 27
Bekeken: 2790


Fotografie
Eentje van mij van het afgelopen voorjaar. Ik wilde al een tijdje wat voorbereiden in Scheveningen. Deze ochtend stond er een windkracht 9 en ik dacht dat dit juist wel een mooi moment was om 's ochtends vroeg voor m'n bed uit te gaan...

Voor het grootste deel van de ochtend was het geheel bewolkt, maar af en toe piepte even een kort moment de zon door de bewolking heen. Op zo'n moment snel deze plaat gemaakt.


Fotografie

.

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Zeelandbrug

 Berichttitel: Zeelandbrug
Geplaatst: 10 okt 2014 09:47 

Reacties: 40
Bekeken: 5302


Fotografie
Weinig foto's geplaatst hier de laatste tijd, maar ik waag het er maar weer eens op... ;)

De Zeelandbrug is best een eind rijden vanuit regio Utrecht, maar dan heb je ook wat.... Echt mooie en fotogenieke lokatie, waar ik al een tijdje heen wilde. Afgelopen zaterdag ochtend ook echt gegaan, met onder andere de onderstaande foto als resultaat.


Fotografie

.

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Zweden in de herfst

 Berichttitel: Zweden in de herfst
Geplaatst: 19 jun 2013 17:17 

Reacties: 16
Bekeken: 1053


De afgelopen maanden extreem druk geweest, maar gelukkig nu weer wat rustiger en ook wat tijd om weer eens een foto te plaatsen. Later kom ik nog terug voor het schrijven van commentaren, maar met jullie goedkeuring eerst deze foto :)

De plaat is vorig jaar gemaakt in Zweden, in het Nationaal park Tyresta, net ten zuiden van Stockholm. Het begon net een beetje herfstig te worden en de eerste bomen werden geel. Daarnaast werd ik 's ochtends bij dit meer uitgebreid getrakteerd op ochtend nevels.


Fotografie


.

 Forum: Insecten   Onderwerp: Klein geaderd witje tussen de pinksterbloemen

Geplaatst: 13 mei 2013 11:19 

Reacties: 26
Bekeken: 1357


Fotografie

Eentje van mij van de afgelopen dagen, een klein geaderd witje in de vroege ochtend. Ik hou er erg van om dier in zijn omgeving te plaatsen, ipv. heel close met een volledig vage achtergrond. In deze foto vind ik dat zelf heel aardig gelukt, maar ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Fotografie


.

 Forum: Insecten   Onderwerp: Let's go to the disco

 Berichttitel: Let's go to the disco
Geplaatst: 09 mei 2013 15:17 

Reacties: 11
Bekeken: 937


Ben al twee ochtenden opzoek geweest naar Oranjetipjes, met nog niet helemaal het resultaat waar ik op hoopte. Gelukkig wel dit plaatje kunnen maken. De achtergrond is een strookje bomen waar de zon doorheen scheen.


Fotografie


.

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Onstuimig Paard van Marken

 Berichttitel: Onstuimig Paard van Marken
Geplaatst: 22 apr 2013 20:52 

Reacties: 21
Bekeken: 1416


Het was alweer ruim een jaar geleden toen ik voor het laatst deze plek bezocht, en ik vond het wel weer eens tijd om hier naartoe te gaan. De vorige keren was het steeds in de winter, en omdat de opkomende zon dan veel meer achter het vuurtorentje staat als in het voorjaar, vond ik het extra interessant om er naar toe te gaan.

Deze foto is van een kwartiertje voordat de zon op kwam. Er stond een redelijk briesje en er waren flink wat golven, waar ik dankbaar gebruik van kon maken. De opname bestaat uit twee belichtingen, een wat langere (0.5 seconden) voor de voorgrond en het water, plus een wat kortere voor de veel lichtere lucht.


Fotografie


.

 Forum: Landschappen   Onderwerp: Stockholms Skärgård in z/w

Geplaatst: 12 apr 2013 21:09 

Reacties: 15
Bekeken: 974


Nog eentje van het zweedse eilandje Muskö, ditmaal in z/w. Iets dat ik eigenlijk maar heel weinig doe, maar hier toch wel goed vond passen.


Fotografie


.
Sorteer op:  


Algemeen | Fotobeoordeling | Projecten | Diversen | Foto apparatuur en software | Markt

 

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling

 

  RSS Feed