Het is 23 jan 2020 04:14Auteur 6e NVN Internationaal Natuurfoto Festival, 10 en 11 februari
 6e NVN Internationaal Natuurfoto Festival, 10 en 11 februari
BerichtGeplaatst: 08 jan 2012 09:33 
Lid
Offline op het foto forum

Berichten: 1
Fotografie

6e NVN Internationaal Natuurfoto Festival, 10 en 11 februari 2012
Voor de zesde keer organiseert het NVN op 11 februari 2012 een interessant en afwisselend natuurfoto festival in Burgers’ Zoo in Arnhem. Hoofdgasten zijn Paul Nicklen en Frans Lanting.

De Canadese topfotograaf Paul Nicklen is gespecialiseerd in het fotograferen van koude streken. Doordat hij zijn jeugd heeft doorgebracht bij de Inuit in Canada en door zijn achtergrond als marien bioloog, is hij is staat om te fotograferen in de meest onherbergzame gebieden van de wereld. Hij heeft vele internationale prijzen gewonnen, onder andere bij de World Press Photo en bij BBC’s Wildlife Photographer of the Year. Zijn lezing heet ‘Polar obsession’.

Een ander internationaal bekend fotograaf die inmiddels zijn sporen heeft verdiend, is Frans Lanting. Het is tien jaar geleden dat hij op het podium heeft gestaan tijdens het eerste NVN festival. Nu is deze grootmeester met een spectaculaire presentatie opnieuw te gast bij het NVN. Zijn lezing heet ‘Een perspectief op fotografie’.

Daarnaast is een zeer inspirerend en afwisselend programma opgesteld met bijdragen van een aantal nationale en internationale topfotografen zoals Bas Meelker, Ruben Smit, Alexander Myaskov, de jeugdgroep van de GDT en Nature Moments, een multimedia ervaring waarin beleving van de natuur op spectaculaire wijze breeduit wordt verbeeld

Verder is er een interessante en informatieve fotobeurs met stands van een aantal bedrijven, geeft Steven Ruiter een natuurfoto workshop (‘Reportage fotografie in de natuur’), kunt u uw sensor laten schoonmaken op de Canonstand, is er een mogelijkheid om gratis A3/A0 prints te laten maken van uw beste foto die u meegenomen heeft op een USB stick, is er een boekenverkoop en de documentaire ‘SPOIL’ wordt twee keer vertoond.

Extra lezing op vrijdagavond 10 februari 2012
Vanwege het zeer bijzondere bezoek van Paul Nicklen aan Nederland heeft het NVN samen met National Geographic Magazine een extra lezing georganiseerd op vrijdagavond. Er is een speciaal programma samengesteld en er is gelegenheid om boeken te laten signeren door Paul. De lezing heeft hetzelfde onderwerp als tijdens het festival op zaterdagavond, waar een korte versie van deze lezing wordt gepresenteerd.

Meer informatie over het festival en het bestellen van kaarten: http://www.nvnfoto.nl

camera-onderdelen.com

Omhoog
 Profiel op dit foto forum
Antwoord met een citaat uit het fotoforum Share on FacebookShare on Twitter 
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op fotografie onderwerp


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gastencron

Algemeen | Fotobeoordeling | Projecten | Diversen | Foto apparatuur en software | Markt

 

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling

 

  RSS Feed