Het is 04 maart 2021 11:03Auteur Flickr account gebruiken voor Photodrome
 Flickr account gebruiken voor Photodrome
BerichtGeplaatst: 04 feb 2009 15:45 
Beheerder
Fotografie
Offline op het foto forum

Berichten: 124
Bezwaar bewerken: Nee
Nieuwe leden van Photodrome hebben soms moeite om een foto geplaatst te krijgen op het forum. Zoals toegelicht in Het plaatsen van een foto heb je een internetsite nodig waar je foto's daadwerkelijk je uploads hebt staan; hier op Photodrome worden alleen links naar je foto's geaccepteerd, niet de foto's zelf.

Als je nog niet zo'n internetsite hebt (bv. je eigen website) dan is Flickr een goede optie. Je kunt onbeperkt foto's uploaden wanneer je een betaald abonnement hebt, maar ook een gratis abonnement is mogelijk. Daarmee ben je beperkt tot 1000 foto's. Dit is voor veel mensen ruim voldoende, maar mocht je meer willen plaatsen dan kun je gewoon een nieuw account maken voor de volgende 1000 gratis uploads. Zeker als je het account alleen gebruikt voor Photodrome is dat een goede optie.

Flickr zelf geeft aan hoe je een account kunt openen. Als je dat eenmaal hebt kun je foto's gaan uploaden. Je kunt vervolgens foto's dan hier op Photodrome plaatsen met een link naar je Flickr-foto door gebruik te maken van deze code:
Code:
[img]https://live.staticflickr.com/65535/49992268757_8f380ebcf7_t.jpg[/img]


Het is echter niet erg duidelijk hoe je aan deze live.staticflickr.com/etc link komt, zie hiervoor de volgende toelichting.1. Je begint bij je foto in Flickr, ofwel vanuit je Photostream, ofwel vanuit je Album.

Voor de echte Flickr-beginner: er staat in Flickr bovenaan een balk met daarin naast elkaar de woorden "Flickr", "You", "Explore", "Prints" en "Get Pro". Als je met de cursor op "You" gaat staan zie je een lijstje met opties verschijnen. De tweede optie is "Photostream".

2. Op je foto klikken. Je hebt dan rechtsonder je foto, nog in de zwarte achtergrond, enkele pictogrammen. Die van het neerwaarts gerichte pijltje op een liggend streepje is het symbool voor Download. Daar klik je op, hetgeen resulteert in een popup met verschillende download sizes.

3. In de popup klik je op de onderste optie, "View all sizes".

4. Daarna klik je het gewenste formaat (de eerste, "original", is een goede keuze, deze is wellicht te groot maar daar kan Photodrome mee omgaan).

5. Daarna rechtsklik je op de foto en kies je "Adres van afbeelding kopiƫren". Dit levert de gewenste url op. En deze plak je dan dus in de bovenstaande code tussen img en /img.

En dan zou het moeten werken. Hopelijk heb je hier iets aan!

camera-onderdelen.com

Omhoog
 Profiel op dit foto forum Persoonlijke fotografie website
Antwoord met een citaat uit het fotoforum Share on FacebookShare on Twitter 
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op fotografie onderwerp


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gastenAlgemeen | Fotobeoordeling | Projecten | Diversen | Foto apparatuur en software | Markt

 

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling

 

  RSS Feed