Het is 25 mei 2019 22:03


Fotografie in het nieuws,
begeleidende foto's niet groter dan 600 pixels aan langste zijde


Auteur Verkoop Kate Moss-fotos voor behandeling kanker
 Verkoop Kate Moss-fotos voor behandeling kanker
BerichtGeplaatst: 14 aug 2009 18:47 
Lid
Fotografie
Offline op het foto forum

Berichten: 8553
Bezwaar bewerken: Nee
Geslacht: Vrouw
Verkoop Kate Moss-foto’s voor behandeling kanker

Om een ingrijpende behandeling te bekostigen worden er foto’s van Kate Moss verkocht. De opbrengst is voor de fotografe Corinne Day, die al enige tijd aan kanker lijdt en zich in de Verenigde Staten wil laten opereren.

Van de Britse modefotografe Corinne Day (1965) is bekend dat zij regelmatig vriendschapsbanden opbouwt met haar modellen. Zo ook met Kate Moss die ze al kent sinds haar vijftiende. Bovenstaande foto is gemaakt in 1990 en afkomstig uit een modeserie met de zestienjarige Moss. Voor haar boek Diary uit 2000 selecteerde Day een groot aantal informele beelden die zij van bevriende modellen maakte.

De operatie kost naar verwachting 100.000 pond. De eerste editie, een niet eerder gepubliceerde foto van Moss, werd in een paar uur verkocht. In een oplage van 300, prijs per stuk 100 pond. De verkoop is door vrienden van Day via een modellenbureau in London geregeld. De fotografe heeft toestemming gegeven voor nog enkele edities. Het lopende aanbod is een uitdagende opname van Moss die in 2001 in het Nederlandse magazine Dutch werd gepubliceerd.

Bron: Photoq

camera-onderdelen.com

Omhoog
 Profiel op dit foto forum Persoonlijke fotografie website
Antwoord met een citaat uit het fotoforum Share on FacebookShare on Twitter 
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op fotografie onderwerp


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gastAlgemeen | Fotobeoordeling | Projecten | Diversen | Foto apparatuur en software | Markt

 

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling

 

  RSS Feed