Het is 18 jan 2020 18:03


Fotografie in het nieuws,
begeleidende foto's niet groter dan 600 pixels aan langste zijde


Auteur Adobe presenteert Photoshop Lightroom 2
 Adobe presenteert Photoshop Lightroom 2
BerichtGeplaatst: 29 jul 2008 17:29 
Beheerder
Fotografie
Offline op het foto forum

Berichten: 30824
Woonplaats: Schagen
Bezwaar bewerken: Nee
Geslacht: Man
Fotografie

Adobe presenteert Photoshop Lightroom 2

Een wereldwijde gemeenschap van fotografen heeft waardevolle inzichten en feedback gegeven op het Lightroom 2 publieke Bètaprogramma, wat geholpen heeft om een beter product te leveren, dit heeft geholpen om nuttige features te ontwikkelen die het voor gebruikers eenvoudiger dan ooit maken om snel verbeteringen aan te brengen en prachtige foto’s te presenteren.

Photoshop Lightroom 2: slimmer, sneller en nauwkeuriger
De verbeterde Library-module in Lightroom 2 helpt fotografen om workflows te stroomlijnen en te versnellen. Met de mogelijkheid om afbeeldingen visueel te ordenen op meerdere harddrives, maakt de krachtige Library Filter Bar het voor gebruikers eenvoudig om snel de afbeeldingen te vinden die zij nodig hebben.

De Suggested Keywordsfeature helpt fotografen bij het toekennen van trefwoorden aan hun foto’s door intelligente suggesties te doen, gebaseerd op hun eigen eerdere acties.

De nieuwe dual-monitor ondersteuning stelt gebruikers bovendien in staat om hun werkruimte te vergroten. Dit biedt hen flexibiliteit om foto’s te bewerken en organiseren met een optimaal gebruik van een extra beeldscherm.

De nieuwe Local Adjustment Brush in de Develop-module biedt fotografen de mogelijkheid specifieke gedeelten van een afbeelding te verfijnen, om nauwkeurig kleur, belichting en tinten aan te passen zonder dat andere gedeelten van de afbeelding worden beïnvloed.

De nieuwe Graduated Filter breidt de toolbox in Lightroom verder uit. Deze filter maakt het mogelijk om grotere gebieden alleen of in combinatie te bewerken, door het toepassen van geleidelijk afnemende of toenemende aanpassingseffecten zoals weergave en helderheid. Lightroom 2 helpt fotografen ook om efficiënter te printen, door foto’s van verschillende grootte snel op één of meerdere pagina’s te rangschikken met flexibele en aanpasbare sjablonen. Hierdoor kan optimaal gebruik worden gemaakt van papier en inkt. Verder bepalen intelligente algoritmes automatisch de optimale scherpte voor scherm of print, om sneller scherpe foto’s te produceren.

Nieuwe raw-technologie geeft fotografen toegang tot flexibele cameraprofielen. Cameraprofielen vormen het visuele startpunt voor het raw-verwerkingsproces, maar afbeeldingsvoorkeuren verschillen per fotograaf. Om de kans op verrassingen te minimaliseren, levert Adobe standaard cameraprofielen die het beeld zoals fotografen gewend zijn door hun favoriete camera te zien, zo goed mogelijk nabootsen. Daarnaast wordt de mogelijkheid geboden om sterk gepersonaliseerde profielen te creëren, om op die manier tegemoet te komen aan verschillende persoonlijke eisen.

Bron: Adobe

camera-onderdelen.com

Omhoog
 Profiel op dit foto forum Persoonlijke fotografie website
Antwoord met een citaat uit het fotoforum Share on FacebookShare on Twitter 
 Adobe presenteert Photoshop Lightroom 2
BerichtGeplaatst: 29 jul 2008 19:31 
Lid
Fotografie
Offline op het foto forum

Berichten: 1658
Woonplaats: Baarn
Bezwaar bewerken: Nee
Geslacht: Man
Zijn er nog mensen hier die deze gaan halen?


Omhoog
 Profiel op dit foto forum Persoonlijke fotografie website
Antwoord met een citaat uit het fotoforum  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op fotografie onderwerp


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gastenAlgemeen | Fotobeoordeling | Projecten | Diversen | Foto apparatuur en software | Markt

 

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling

 

  RSS Feed