Het is 13 nov 2019 04:37



Auteur Lightroom vraagje
 Lightroom vraagje
BerichtGeplaatst: 16 jan 2019 16:49 
Lid
Offline op het foto forum

Berichten: 371
Woonplaats: Noord Antwerpen
Bezwaar bewerken: Nee
Geslacht: Man
IK heb een hele tijd geleden een backup gemaakt van mijn catalogus en mijn foto's.
Deze staan nu op een externe HD.
Op mijn Mac heb ik deze verwijderd omdat mijn schijf te klein werd.
Nu importeer ik de foto's van de externe HD naar mijn Mac.Maar als ik op een foto klik en ze wil zoeken in finder dan geeft hij steeds weer dat ze op mijn externe HD staat.Ik wil ze ff terugzetten op mijn Mac zelf.
Hoe krijg ik dat voor mekaar?
Van vele foto's word dus ook geen map aangemaakt met het jaartal, wat hij normaal gezien zou moeten doen.

mvg

camera-onderdelen.com

Omhoog
 Profiel op dit foto forum
Antwoord met een citaat uit het fotoforum Share on FacebookShare on Twitter 
 Lightroom vraagje
BerichtGeplaatst: 16 jan 2019 19:47 
Lid
Offline op het foto forum

Berichten: 855
Bezwaar bewerken: Ja
Geslacht: Man
Als je de foto's kopieert naar je Mac en je hernoemt de map op je externe harde schijf en je doet dan zoek in Finder? Dan kan LR ze niet vinden en wijs je de nieuwe locatie aan. Is dat wat?


Omhoog
 Profiel op dit foto forum
Antwoord met een citaat uit het fotoforum  
 Lightroom vraagje
BerichtGeplaatst: 16 jan 2019 20:26 
Lid
Offline op het foto forum

Berichten: 371
Woonplaats: Noord Antwerpen
Bezwaar bewerken: Nee
Geslacht: Man
Ik denk dat het niet is wat ik zoek, of ik begrijp het niet goed.
rbwadden schreef:
Als je de foto's kopieert naar je Mac en je hernoemt de map op je externe harde schijf en je doet dan zoek in Finder? Dan kan LR ze niet vinden en wijs je de nieuwe locatie aan. Is dat wat?


Omhoog
 Profiel op dit foto forum
Antwoord met een citaat uit het fotoforum  
 Lightroom vraagje
BerichtGeplaatst: 16 jan 2019 20:56 
Lid
Offline op het foto forum

Berichten: 855
Bezwaar bewerken: Ja
Geslacht: Man
Dan heb ik je verkeerd begrepen.


Omhoog
 Profiel op dit foto forum
Antwoord met een citaat uit het fotoforum  
 Lightroom vraagje
BerichtGeplaatst: 16 jan 2019 21:41 
Lid
Fotografie
Offline op het foto forum

Berichten: 1913
Woonplaats: Lisse
Bezwaar bewerken: Nee
Geslacht: Man
Waarschijnlijk doe je alles direct zonder lightroom te gebruiken. Ik zou je aanraden om eerst lr op te starten d dan de catalogus op te halen en je harde schijf te verbinden zodat je alles ziet staan in lr. Dan een nieuwe directory aanmaken op je mac waarin je foto s vmoeten komen te staan. Daarna deze directory koppelen in lr. Daarna verplaats je de fotos binnen lr.


Omhoog
 Profiel op dit foto forum
Antwoord met een citaat uit het fotoforum  
 Lightroom vraagje
BerichtGeplaatst: 17 jan 2019 06:54 
Lid
Offline op het foto forum

Berichten: 371
Woonplaats: Noord Antwerpen
Bezwaar bewerken: Nee
Geslacht: Man
Ik heb het wel in LR gedaan.
Ik heb de catalogus van mijn externe HD mee geïmporteerd in LR.
Dan heb ik de foto's van mijn externe HD geïmporteerd.
Maar LR verwijst nog steeds naar de foto's op de externe HD.
Ik kan de juiste plaats van de foto's wel veranderen maar dat is veel werk.

Mvg

janjan33 schreef:
Waarschijnlijk doe je alles direct zonder lightroom te gebruiken. Ik zou je aanraden om eerst lr op te starten d dan de catalogus op te halen en je harde schijf te verbinden zodat je alles ziet staan in lr. Dan een nieuwe directory aanmaken op je mac waarin je foto s vmoeten komen te staan. Daarna deze directory koppelen in lr. Daarna verplaats je de fotos binnen lr.


Omhoog
 Profiel op dit foto forum
Antwoord met een citaat uit het fotoforum  
 Lightroom vraagje
BerichtGeplaatst: 17 jan 2019 11:18 
Lid
Fotografie
Offline op het foto forum

Berichten: 1913
Woonplaats: Lisse
Bezwaar bewerken: Nee
Geslacht: Man
Het verplaatsen binnen lr kun je doen door de directory aan te klikken, dat is niet veel werk.


Omhoog
 Profiel op dit foto forum
Antwoord met een citaat uit het fotoforum  
 Lightroom vraagje
BerichtGeplaatst: 17 jan 2019 12:07 
Lid
Offline op het foto forum

Berichten: 371
Woonplaats: Noord Antwerpen
Bezwaar bewerken: Nee
Geslacht: Man
Het gekke is dat van de geïmporteerde foto's geen mappen Worden aangemaakt.
Enkel wanneer ik de juiste plaats aanduid waar de foto staat,krijg ik een map op datum
Straks nog verder uitzoeken.
Ik zal er wel komen.


Omhoog
 Profiel op dit foto forum
Antwoord met een citaat uit het fotoforum  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op fotografie onderwerp


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast



cron

Algemeen | Fotobeoordeling | Projecten | Diversen | Foto apparatuur en software | Markt

 

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling

 

  RSS Feed