Het is 15 nov 2019 15:42

Ga naar pagina 1, 2  Volgende


Auteur Probleempje met opslaan via Photoshop?
 Probleempje met opslaan via Photoshop?
BerichtGeplaatst: 20 jan 2018 15:40 
Lid
Fotografie
Offline op het foto forum

Berichten: 29860
Woonplaats: Naaldwijk
Bezwaar bewerken: Nee
Geslacht: Man
Omdat er in het beoordelingstopic niet echt op het probleem wordt in gegaan maar een topic specifiek hier over. ;)

Heb het probleem dat als ik deze foto opsla via Photoshop, dus gewoon via "opslaan als", de donkere delen donkerder worden dan dat ik ze zie via Photoshop.
Dus ik sla de foto op in een map en open hem via m'n fotoviewer(ACDsee) en krijg dan de zwarte delen donkerder te zien dan dat ik ze bekijk in Photoshop.
Als ik de foto dan verwijder uit PS en opnieuw open krijg ik hetzelfde beeld te zien dan voorheen....in PS lichtere donkere delen dan in m'n viewer.
Ook als ik de foto online zet zijn de donkere delen donkerder, dus het ligt niet aan m'n viewer volgens mij.
Als ik van de foto een printscreen maak in PS(dus de donkere delen wat lichter) en 'm daarna opsla en open via m'n viewer dan krijg ik wel hetzelfde beeld te zien als in PS, alleen met mindere kwaliteit, omdat ik dan niet kan kiezen voor hoogste kwaliteit.
Hieronder heb ik de voorbeelden neer gezet....bovenste foto opgeslagen via "opslaan als" in PS en de onderste foto is een printscreen van PS en daarna opgeslagen.
Bovenste foto is ongeveer 577kB en de onderste ongeveer 80kB, dus kwaliteit van de onderste is minder en dat is ook wel te zien, maar er zijn wel meer details in de donkere delen zichtbaar(minder donker), terwijl ik 'm juist nog een tikkeltje donkerder had gemaakt.
Dat iets donkerder maken heb ik gedaan omdat ik 'm zo in eerste instantie had gemaakt, maar omdat ie 'm donkerder opsloeg had ik 'm nog iets lichter gezet.
Ik snap er echt geen sikkepit meer van, volgens mij heb ik dit probleem nog nooit gehad, of het is me niet opgevallen met m'n oude beeldscherm. :dk


Fotografie


De foto nog iets donkerder gemaakt en een printscreen vanuit Photoshop gemaakt:


Fotografie

camera-onderdelen.com

Omhoog
 Profiel op dit foto forum
Antwoord met een citaat uit het fotoforum Share on FacebookShare on Twitter 
 Probleempje met opslaan via Photoshop?
BerichtGeplaatst: 20 jan 2018 15:45 
Lid
Fotografie
Offline op het foto forum

Berichten: 18113
Woonplaats: B-Limburg
Bezwaar bewerken: Nee
Geslacht: Man
Volgens mij ligt het ACDSEE.....dat is een "prulprogramma"

Het kan ook zijn dat je kleurruimte die je in photoshop ingesteld hebt anders is.......kijk eens bij "kleurruimte" in de bovenbalk in PS


Omhoog
 Profiel op dit foto forum
Antwoord met een citaat uit het fotoforum  
 Probleempje met opslaan via Photoshop?
BerichtGeplaatst: 20 jan 2018 15:56 
Lid
Fotografie
Offline op het foto forum

Berichten: 29860
Woonplaats: Naaldwijk
Bezwaar bewerken: Nee
Geslacht: Man
Volgens mij staat ie gewoon op sRGB, Armand, maar er zijn volgens mij verschillende locaties in PS waar je de kleuren in kunt stellen, maar dat programma is zo uitgebreid dat ik dat ook niet allemaal weet.

ACDsee vindt jij een prulprogramma, maar ik zeker niet...hele fijne viewer en ook erg makkelijk om je foto's te verkleinen.
Als jij het verschil tussen deze 2 foto's ook ziet dan kan het volgens mij niet aan ACDsee liggen. ;)


Omhoog
 Profiel op dit foto forum
Antwoord met een citaat uit het fotoforum  
 Probleempje met opslaan via Photoshop?
BerichtGeplaatst: 20 jan 2018 16:14 
Moderator
Fotografie
Offline op het foto forum

Berichten: 26232
Woonplaats: Aarle Rixtel
Bezwaar bewerken: Nee
Geslacht: Man
ik werkt met canon digital en photoshop soms zie ik ook kleine verschillen in de donkere tinten.
hou zelf fotoshop aan voor het plaatsen op het web.


Omhoog
 Profiel op dit foto forum
Antwoord met een citaat uit het fotoforum  
 Probleempje met opslaan via Photoshop?
BerichtGeplaatst: 20 jan 2018 16:19 
Moderator
Fotografie
Offline op het foto forum

Berichten: 31715
Woonplaats: Delft
Bezwaar bewerken: Nee
Geslacht: Man
Gewoon je oude scherm weer neerzetten Ron. :rof


Omhoog
 Profiel op dit foto forum Persoonlijke fotografie website
Antwoord met een citaat uit het fotoforum  
 Probleempje met opslaan via Photoshop?
BerichtGeplaatst: 20 jan 2018 16:26 
Lid
Fotografie
Offline op het foto forum

Berichten: 29860
Woonplaats: Naaldwijk
Bezwaar bewerken: Nee
Geslacht: Man
:neen :nee


Omhoog
 Profiel op dit foto forum
Antwoord met een citaat uit het fotoforum  
 Probleempje met opslaan via Photoshop?
BerichtGeplaatst: 20 jan 2018 16:34 
Lid
Fotografie
Offline op het foto forum

Berichten: 18113
Woonplaats: B-Limburg
Bezwaar bewerken: Nee
Geslacht: Man
Ron62 schreef:
Volgens mij staat ie gewoon op sRGB, Armand, maar er zijn volgens mij verschillende locaties in PS waar je de kleuren in kunt stellen, maar dat programma is zo uitgebreid dat ik dat ook niet allemaal weet.

ACDsee vindt jij een prulprogramma, maar ik zeker niet...hele fijne viewer en ook erg makkelijk om je foto's te verkleinen.
Als jij het verschil tussen deze 2 foto's ook ziet dan kan het volgens mij niet aan ACDsee liggen. ;)


ACDSEE is een goed programma om foto's te verwerken die je in een verslag gebruikt........maar niet voor fotografische doeleinden Ron


Omhoog
 Profiel op dit foto forum
Antwoord met een citaat uit het fotoforum  
 Probleempje met opslaan via Photoshop?
BerichtGeplaatst: 20 jan 2018 16:36 
Lid
Fotografie
Offline op het foto forum

Berichten: 29860
Woonplaats: Naaldwijk
Bezwaar bewerken: Nee
Geslacht: Man
Armand, ik gebruik het alleen als viewer en om foto's te verkleinen, ik bewerk er voor de rest geen foto's mee. ;)


Omhoog
 Profiel op dit foto forum
Antwoord met een citaat uit het fotoforum  
 Probleempje met opslaan via Photoshop?
BerichtGeplaatst: 20 jan 2018 16:40 
Lid
Fotografie
Offline op het foto forum

Berichten: 18113
Woonplaats: B-Limburg
Bezwaar bewerken: Nee
Geslacht: Man
Ron,....zoek eens bij :
1) bewerken/profiel toewijzen
2) Bewerken/omzetten in profiel
3) Bewerken/kleurinstellingen


Omhoog
 Profiel op dit foto forum
Antwoord met een citaat uit het fotoforum  
 Probleempje met opslaan via Photoshop?
BerichtGeplaatst: 20 jan 2018 17:31 
Moderator
Fotografie
Offline op het foto forum

Berichten: 26232
Woonplaats: Aarle Rixtel
Bezwaar bewerken: Nee
Geslacht: Man
Er zijn veel viewers Ron die allemaal een beetje afwijken van fotoshop. fotoshop maakt de foto niet donkerder of lichter bij opslaan. als hij tenminste in raw ook op srgb staat.


Omhoog
 Profiel op dit foto forum
Antwoord met een citaat uit het fotoforum  
 Probleempje met opslaan via Photoshop?
BerichtGeplaatst: 20 jan 2018 19:34 
Lid
Fotografie
Offline op het foto forum

Berichten: 29860
Woonplaats: Naaldwijk
Bezwaar bewerken: Nee
Geslacht: Man
Bedankt Armand, volgens mij staat alles op sRGB, maar er valt natuurlijk nog veel meer in te stellen, maar ik blijf daar liever vanaf, voordat ik er helemaal een rommeltje van maak. ;)

Wim, ik heb in eerste instantie de JPEG gebruikt en later ook nog aan het prutsen geweest met het RAW-bestand....bij beiden werd het zwart donkerder nadat ik de foto opgeslagen had.
Camera RAW staat bij mij ook op sRGB.
Het ligt niet aan het verschil tussen Photoshop en viewer volgens mij, want anders zouden de foto's er hier op de site ook hetzelfde uitzien.


Omhoog
 Profiel op dit foto forum
Antwoord met een citaat uit het fotoforum  
 Probleempje met opslaan via Photoshop?
BerichtGeplaatst: 20 jan 2018 20:15 
Moderator
Fotografie
Offline op het foto forum

Berichten: 26232
Woonplaats: Aarle Rixtel
Bezwaar bewerken: Nee
Geslacht: Man
Fotografie

ik weet niet als je hier wat aan hebt Ron. Maar je kan even kijken.shift-crtl-k kom je in het menu


Omhoog
 Profiel op dit foto forum
Antwoord met een citaat uit het fotoforum  
 Probleempje met opslaan via Photoshop?
BerichtGeplaatst: 20 jan 2018 20:26 
Lid
Fotografie
Offline op het foto forum

Berichten: 29860
Woonplaats: Naaldwijk
Bezwaar bewerken: Nee
Geslacht: Man
Bedankt Wim, ik heb 'm veranderd, bij mij stond ie op "Europa algemeen gebruik 3"....zal straks kijken wat ie doet als ik 'm met deze instelling opsla.


Omhoog
 Profiel op dit foto forum
Antwoord met een citaat uit het fotoforum  
 Probleempje met opslaan via Photoshop?
BerichtGeplaatst: 20 jan 2018 20:37 
Lid
Fotografie
Offline op het foto forum

Berichten: 29860
Woonplaats: Naaldwijk
Bezwaar bewerken: Nee
Geslacht: Man
Ik heb net gekeken, maar er helaas veranderd er niets.


Omhoog
 Profiel op dit foto forum
Antwoord met een citaat uit het fotoforum  
 Probleempje met opslaan via Photoshop?
BerichtGeplaatst: 20 jan 2018 20:54 
Moderator
Fotografie
Offline op het foto forum

Berichten: 26232
Woonplaats: Aarle Rixtel
Bezwaar bewerken: Nee
Geslacht: Man
dan weet ik nog maar een optie en dat is photoshop resetten naar standaard houdt wel in dat alle instellingen weer naar het begin staat. ook je actions als je die hebt zijn dan verdwenen. druk tijdens het opstarten van photoshop Alt+Ctrl+Shift.


Omhoog
 Profiel op dit foto forum
Antwoord met een citaat uit het fotoforum  
 Probleempje met opslaan via Photoshop?
BerichtGeplaatst: 20 jan 2018 22:39 
Lid
Offline op het foto forum

Berichten: 11
Ron62,
Mijn advies is om de bewerking, omzetting en dergelijke in één programma te houden. Maak daar een aantal testen in en mee en vergelijk het resultaat met je wens. Een viewer geeft uiteraard altijd andere resultaten dan de resultaten die je bijvoorbeeld in Photoshop ziet. Ander programma, andere kleurruimte, andere software-interpretatie, etc. Ik doe in reclame en heb testen gedaan van wat ik bewerk met hetgeen uiteindelijk in drukwerk belandt. En daar pas ik het een en ander op aan. Ik promoot kort en klein houden, één programma.


Omhoog
 Profiel op dit foto forum
Antwoord met een citaat uit het fotoforum  
 Probleempje met opslaan via Photoshop?
BerichtGeplaatst: 21 jan 2018 09:11 
Lid
Fotografie
Offline op het foto forum

Berichten: 39833
Woonplaats: Doetinchem
Bezwaar bewerken: Nee
Geslacht: Man
Even wat systematischer Ron.
Is je uitgangsfoto een JPG of een rawbestand? ARW als ik me niet vergis.


Omhoog
 Profiel op dit foto forum Persoonlijke fotografie website
Antwoord met een citaat uit het fotoforum  
 Probleempje met opslaan via Photoshop?
BerichtGeplaatst: 21 jan 2018 11:06 
Lid
Fotografie
Offline op het foto forum

Berichten: 29860
Woonplaats: Naaldwijk
Bezwaar bewerken: Nee
Geslacht: Man
@Wim, als ik er echt niet uit kom en de problemen zich blijven voordoen dan zal dat misschien m'n laatste redmiddel zijn.....bedankt in ieder geval.

@Martin, Zoals eerder gezegd bewerk ik alleen in Photoshop(CS5), het enige wat ik doe met ACDsee is de foto's verkleinen en bekijken.
Maar het probleem doet zich al voor voordat ik de foto verkleind heb en zoals in de eerste post te zien is zie je het niet alleen als ik de foto's via de viewer bekijk.

@Frans, Ik heb in eerste instantie de JPEG bewerkt en liep toen tegen het probleem aan.
Daarna het RAW-bestand erbij gepakt en weer vanaf nul begonnen.
Eerst gekeken wat de foto zou doen voordat ik 'm omgezet had naar JPEG, dus opgeslagen als PSD(16 bits), maar ook dan weer hetzelfde probleem.
Bij Sony is het inderdaad een ARW-bestand, maar ik moet dat eerst omzetten naar een DNG-bestand, omdat CS5 te verouderd is en het ARW-bestand van m'n A77II niet herkend....bij m'n eerste A77 herkende ie dat nog wel.


Omhoog
 Profiel op dit foto forum
Antwoord met een citaat uit het fotoforum  
 Probleempje met opslaan via Photoshop?
BerichtGeplaatst: 21 jan 2018 12:36 
Lid
Fotografie
Offline op het foto forum

Berichten: 39833
Woonplaats: Doetinchem
Bezwaar bewerken: Nee
Geslacht: Man
Oke Ron.
Op welke kleurruimte staat je camera ingesteld?

En ten tweede wil je eens kijken bij het menu “View”—>Proof setup welke kleurruimte daar gebruikt wordt om de foto's in Photoshop te bekijken?

En ten derde wil je eens een dng openen en opslaan als jpg zonder verder iets te doen en met een exifviewer kijken in welke kleurruimte de foto is opgeslagen.


Omhoog
 Profiel op dit foto forum Persoonlijke fotografie website
Antwoord met een citaat uit het fotoforum  
 Probleempje met opslaan via Photoshop?
BerichtGeplaatst: 21 jan 2018 14:05 
Lid
Fotografie
Offline op het foto forum

Berichten: 29860
Woonplaats: Naaldwijk
Bezwaar bewerken: Nee
Geslacht: Man
Frans,

De camera staat ingesteld op sRGB.

Bij Weergave ---> Instellen proef staat 'Tijdelijk CMYK' aangevinkt.

Foto opgeslagen zoals jij zei(dus direct vanuit Camera RAW als JPEG opgeslagen) en als ik dan in Bridge bij de metagegevens van die opgeslagen foto kijk staat er:

Kleurmodus: RGB
Kleurprofiel: sRGB IEC61966-2.1

Bedankt in ieder geval! :)


Omhoog
 Profiel op dit foto forum
Antwoord met een citaat uit het fotoforum  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op fotografie onderwerp Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten



Algemeen | Fotobeoordeling | Projecten | Diversen | Foto apparatuur en software | Markt

 

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling

 

  RSS Feed