rbwadden schreef:
Resultaat prima. Paar vraagjes:
Waarom 6 (en geen 3 of 5) opnamen?
Kloppen deze gegevens?
ƒ/20, aperture priority gekozen, ISO2000
Heb je statief gebruikt (of bijv. muurtje als ondersteuning)?
Waarom 3 of 5 vraag ik je dan, is het resultaat van 6 verschillende opnames dan niet goed soms?
De gegevens kloppen, daarin kan niet gefoefeld worden.
Voor een mooie HDR heb je een zeer stevig statief voor nodig, zonder statief kan je geen goede HDR maken. En als er een felle wind is verzwaar dan je statief met uw rugzak.
In het begin van HDR heeft men deze programma's op alle manieren misbruikt. Dat was wellicht in het begin leuk, maar daarvoor dienen deze programma's helemaal niet.
Sumiere uitleg HDR:
Wat is HDR Fotografie
Met HDR kun je, zoals de definitie al zegt, een foto maken met een hoog dynamisch bereik. HDR-foto's krijgen soms een surrealistische uitstraling, omdat je meerdere foto's met verschillende belichtingen en instellingen samenvoegt tot één beeld. Omdat er zoveel detail vrijkomt in de foto, in zowel de hooglichten als schaduwen, kan dit een surrealistisch effect geven: je ziet meer detail dan met het blote oog. Een HDR-foto wordt over het algemeen gemaakt door 3 of 5 verschillende foto's samen te voegen tot 1, met iedere foto een andere sluitertijd. De drie verschillende foto's zijn een hele donkere foto, een medium-donkere foto en een lichte foto. Door het gebruik van bepaalde software worden deze drie foto's met verschillende belichtingen samengevoegd om zowel in de schaduwen als in de hooglichten details naar voren te krijgen.
Bij mij is zowel de kleine versie als de gote versie zichtbaar.