Het is 17 apr 2024 00:58


Fotografie in het nieuws,
begeleidende foto's niet groter dan 600 pixels aan langste zijde


Auteur Altek bouwt 'professionele' cameratelefoon
 Altek bouwt 'professionele' cameratelefoon
BerichtGeplaatst: 06 aug 2009 16:24 
Lid
Fotografie
Offline op het foto forum

Berichten: 8553
Bezwaar bewerken: Nee
Geslacht: Vrouw
Fotografie

Altek bouwt 'professionele' cameratelefoon

De Taiwanese firma Altek heeft een compactcamera met een oplossend vermogen van 12 megapixel gecombineerd met een gsm-toestel. De fabrikant beschrijft de Altek T8680 als een 'professionele cameratelefoon'.

De cameralens die aan de achterzijde van de behuizing is te vinden, komt uit zijn schulp wanneer de drievoudige optische zoom wordt benut. Altek claimt dat de fotokwaliteit ten opzichte van gangbare cameramobieltjes beter is door de inzet van een aparte beeldprocessor. De camera heeft bovendien een flitser en levert een iso-bereik van 80 tot 3200. De software van de T8680 beschikt verder over algoritmes voor gezichtsdetectie en het is mogelijk om filmpjes met vga-resolutie te schieten.

Aan de voorzijde van het toestel is een 3"-touchscreen te vinden. Het toestel ondersteunt bluetooth en het PictBridge-protocol, en zijn er aansluitingen te vinden voor usb en een tv-signaal. Altek heeft geen 3G-functionaliteit in het toestel verwerkt; de cameratelefoon kan alleen via gsm en edge communiceren.

Wie van muziek wil genieten, kan mp3- en aac-bestanden afspelen of de fm-radio gebruiken. Ook is een accelerometer in het apparaat verwerkt. Het OS is gebaseerd op de Java-variant J2ME. In China moet het 135 gram wegende toestel ongeveer 300 euro kosten; het is nog onbekend of de Altek T8680 ook in de rest van de wereld wordt uitgebracht.

Bron: Tweakers


Omhoog
 Profiel op dit foto forum Persoonlijke fotografie website
Antwoord met een citaat uit het fotoforum Share on FacebookShare on Twitter 
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op fotografie onderwerp


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 18 gasten



Algemeen | Fotobeoordeling | Projecten | Diversen | Foto apparatuur en software | Markt

 

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling

 

  RSS Feed